Ihana kevät 19.3.2015

Aurinko, meri ja Helsinki. Rantakalliolla istuessa silmät ovat sirrillään ilosta. Elämä alkaa ja pysähtyy. Edessä on valo ja mielessä mahdollisuuksien onkikausi. En voisi kuvitella kevään saapumista ilman jäistä vapautuvaa merta. Kimmeltävä vesi tuo etelästä elämän ja kuljettaa ajatusta kohti valoisia kalpean utuisia kesäöitä. Olo on kovin kevyt. Edessä on kaikki - kevät, kesä ja syksy.

Siikarannoilla on myös muistonsa. Onnelliset hetket ja taaksejääneet ajatukset. Kotiseuturakkaus on koettua ja elettyä. Yhtä paljon tuttuja kulmia, tuoksuja ja tuulahduksia kuin muistikuvia kohtaamisista ja kadotetusta. Täällä on kalastettu ja kasvettu. Kaupunki ei tarvitse minua, mutta minua ei ole ilman sitä. Minun Stadiini ei ole muilla pääsyä. Meillä on omat muistomme.  Rannan kivet katsovat hymähtäen. Seinistä kaikuu kauan sitten unohtuneet sanat. Keväinen meri kuiskii viekoittelevasti, siihen rakastuu aina uudelleen. Siikakauden alkuun tiivistyy onni. Rakastan - ongin.

Kausi on polkaistu käyntiin ja kiville on kuiskittu uudet salaisuudet.  On vaikea tiivistää reissusta olennaista ja tarpeellista. Siianonginta on vuodenaika ja tila. Alkava valo on toivotettu tervetulleeksi ja ensimmäiset kalat on saatu. Tästä se lähtee ja tätä on odotettu. Onkikausi 2015!


Kommentit

Jamael sanoi…
Hienoja kirjoituksia on mahtava lueskella =)
Teemu sanoi…
Hauska kuulla, että jollekin maistuu lukeminen. Kireitä...

-teemu
Jamael sanoi…
Ollaan vielä sattumalta kaimojakin ;) Odotan kyllä, että pääsis korkkaileen avovesikalastusta. Täällä vieläkin jäätä :(

Vuoden suosituimmat tekstit