Talviuni nukuttu - blogia pukkaa 16.5.2021

Eletään vuotta 2021 ja blogi on elänyt rauhallista hiljaiseloa jo yli vuoden. Vuosi 2020 oli ja meni ja kalastuksellisesti se oli itselleni harvinaisen paska. Eipä vuodessa muutenkaan ollut hurraamista joten se on kantsii sivuuttaa vain yhdellä kuvasarjalla. Se kertokoon sen mitä kerrottavissa on.Ja sitten nykyhetkeen. Eletään kevättä 2021 ja Siloneulalainen kalastus jatkuu samaa tuttua kaavaa jota se on tehnyt jo pian 20-vuotta. Talvikaudella ongitaan nykyään lähinnä haukia ja kun kevät alkaa sulattelemaan järviä kääntyy katse särkikalojen maailmaan. Nykyään se tarkoittaa huhti-toukokuussa lähinnä turvan ongintaa. Se onkin ainut koronakevään 2020 hyvä asia - opimme onkimaan turpia heti alkukeväästä. Kesävirroista hiukan alaspäin, veden korkeudeen mukaan paikkaa vaihtaen tajusimme että hyvä särkikala-aika alkaa heti kun jäille ei enää pääse.


Tänä vuonna homma on sujunut erittäinkin mallikkaasti. Ja yksi koko kalastushistoriamme mageimmista kaloista rantautettiin toukokuun ensimmäisinä päivinä. Turpa on ollut lähinnä veljespari-Heikkilän kahden miehen projekti ja monien vuosien ajan olemme jahdanneet virtavesien kaunokaista kotiseutumaisemien kauneudessa. Suurkalat ovat väistäneet syötit vaikka määrässä olemme saaneet 800g-1,28kg kaloja kymmenittäin. Yli 1,3kg kalasta Vantaajoen vesistöstä oli jo muodostunut itselle jonkin sortin pakkomielle ja kun Jukka sen lopulta matolle nosti oli riemu ihan sitä itseään - lapsenmielistä ja rajatonta tuuletusta ja naureskelua. Ennätys kirjataan nyt meille komein 1,6kg lukemin ja myös itse onnistuin viikko ekan suurkalan perään koukuttamaan omani. Näiden tarinat jäävät laiskuudesta johtuen kirjaamatta mihinkään muualle kun omaan muistiin, mutta siellä ne pysyvät pitkään. Tapa kalastaa ja ymmärrys siitä miten ja koska isommat turvat meille antautuva mahdollistanevat sen, että isompia kaloja riittää kuvattavaksi jatkossakin - näin ainakin uskon.

Blogi on siis herätetty talviunilta ja pyritään pitämään edes jollain tavalla aktiviisena tästä eteenpäin. Sillä muistoilla on tapana hämärtyä ja jo nyt niiden joista ei ole kirjausta missään yksityiskohdat hämärtyvät. Jos joku muu niitä muistoja jaksaa lukea niin hyvä niin. Kalastus jatkuu ja vuoden ensimmäinen karppireissukin on jo takana. Voidaan hyvin ja pidetään siimat kireällä

Teemu / Kalakerho Siloneulu

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit