Pakkasrajoja kokeilemassa - Valkjärvi 03.01.2010

Kalaisaa uutta vuotta 2010 ! Heitimme Jukan kanssa vuoden ensimmäisen kalareissun Klaukkalan Valkjärvelle. Auton lämpömittari näytti jäätävät -21 astetta, kun ajoimme aamulla läpi aution Klaukkalan keskustan. Fiksuimmat tajusivat pysyä tälläsinä keleinä sisätiloissa! Parkkeerasimme auton uimarannalle, ja lähdimme uhmaamaan ennätyskylmää pilkkikeliä. Läheinen lahti oli antanut meille muutama vuosi sitten kivasti pikkuahvenia, joten panostimme vavanheiluttelut siihen. Jään pasuus järvellä oli yllätten vain 10 centtiä. Ilmeisesti valtava lumen määrä on suojannut vesistöjä paksummalta jääkerrokselta.



Kylmä keli ei hirveästi houkutellut vaihtelemaan toukkia koukun päihin. Yritimmekin narrata kukkoahvenia jään päälle värikoukuilla. Vavan kärjessä tuntuikin pientä nykimistä, ja muutama ahven tuli ylöskin asti. Totesimme kuitenkin tapsin syöteillä huomattavasti tehokkaammaksi vaihtoehdoksi tällä järvellä. Luvassa oli siis näppien jäädyttämistä kohmeisten toukkien kanssa. Kairailimme ahkerasti lahtea, ja pieniä kukkoahvenia nousikin tasaseen tahtiin jokaisesta reiästä. Parhaimmillaan toistakymmentä yhdestä reiästä. Yritimme välillä epätoivoisesti vaihtaa värikoukkuun, mutta syönti hiljeni silloin heti.



Lopulta neljän tunnin pilkkimisen jälkeen aurinko laski lumisten puiden taakse, ja siirryimme varpaat ja näpit hieman kohmeessa autolle. Saaliiksi kertyi lopulta tasaisesti yhteensä noin 70 ahventa. Keskikoko oli 20 grammaa, eli juuri täydellistä kalakukolle ! Niitä saatiikin saaliista kaksin kappalein. Jukkakin teki omansa. Ei voi olla vieläkään ylistämättä kalakukon makua ! Hyvä reissu, ja kiva avaus kalakaudelle 2010 ! Yllättävän hyvin sitä kesti tuollaista pakkastakin.

- Kalastusaika: 12 - 16
- Sää: -21, pilvistä
- Saalis: tasaisesti Mitri ja Jukka : 70 ahventa (keskipaino 20g)

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit