Madereissut jatkuvat - kylmää, hyytävää, jäätävää 13.2.2011

Madekausi jatkuu ja sunnuntaina suunnattiin jälleen edelliskertana kalaa antaneelle aarille. Matkalla spekuloitiin tuttujen edellispäiväisellä nollareissulla, Ari Paatajan opastuslaadulla ja fiilisteltiin yhä Mitrin astumista massiivisiin madejermun saappaisiin. Autoajelun päätteeksi hyppäsimme ulos hyiseen ilmaan paikalla, jossa autoja ei ennakko-odotuksiin nähden ollut juuri lainkaan. Se oliko syynä sunnuntai huono kalantulo vai kahdenkympin alapuolella paukkuva pakkanen ei selvinnyt, mutta lumen narskuessa saappaiden alla usko kalansaantiin ei ollut kovinkaan kummoinen.

Hyytäviä hetkiä

Ensimmäisten reikien poraaminen kertoi jääpeitteen kasvaneen yhä vain ja ensimmäistä silakkafilettä haranpäälle näprätessä pakkanen paljasti todellisen luonteensa tekemällä välitöntä karhunpalvelusta paljaille sormille. Joskus kaikki menee kuitenkin kuin elokuvissa ja ensimmäinen kala oli jäällä alta 20 sekunnin. Räpläsin ja sähläilin palelevin sormin siiman kimpussa ja hädin tuskin ehdin nostaa haraa pohjasta kun vaativa paino ilmoitti madetärpin olevan totta. 1,6kg ja oma ennätys uusiksi. Hämmästys oli melkoinen ja odotukset iltaan nousivat kuin Paradise Oskarin ääni falsettiin. Kun vielä Mitri nosti avannosta pikkuisen n.400 grammaisen kollin ja me molemmat sähläsimme yhdet selkeät syöttiin iskeneet matikat oli hartiat pakko jäykistää ja pöntöstä pöyhiä tilaa tulevalle Pietari-saaliille.

Elokuvamme oli kuitenkin valitettavasti tänään vain vartin mittainen ja kun otti-ikkuna sulkeutui ei se yhä vain pakastuvan illan aikana enää auennut. Näinpä odottelemme yhä vain sitä iltaa jona koko kolmikko kuljettaa matikoita kotiin nyljettäväksi. Jukallekin soisi jo kalan viimevuotisen tuskailun ja kahden nollareissun jatkoksi. Ehkä vielä kerran tänä vuonna siirrämme haalarimme länteen ja toivomme jälleen paljon.

Ja jos muuten Ati luet joskus näitä tekstejä niin suunnittelimme varallesi muutamia mukavia kalareissuja. Osassa saattaa jopa vesi virrata, mutta eikö alkaisi olla myös pikkuhiljaa aika tutustua kalastukseen ja jäähän samalla reissulla?

Kaira, sauna ja Orion
  • kalastusaika 17.45-20.30
  • ilma -22 astetta
  • saalis: Teemu 1,6kg (+tärppi), Mitri 400g (+tärppi), Jukka -

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit