Terapiaongella 6.6.2012

Kesän lämpimät raukeat onki-illat vai hyttyspöheikkö, sotkuinen tapsisiima, irtoilevat kohon väripäät ja tuhannet sorvat. Joku kumma sitä vetää ongelle - terapiaan, vaikka koko päivän on viettänyt paahtavan auringon alla. Unelmien terapiamesta on ihan kotiovella, siellä on mukava olla ja kalojakin pyörii paikalla riittävästi. Olemme haarukoinee tätä kohdetta parin vuoden ajan hiukan huonolla menestyksellä. Tällä kertaa katse käännettiin miedosti suolaisten vesien rannoille.

Paikka täytti kaksi ensimmäistä kriteeriä, mutta kolmannen, niiden kalojen kanssa oli vähän niin sun näin. Sorvien onkiminenkin on ihan jees, mutta kun diversiteettiä ei tule edes lahnoista ja pasureista niin hommasta alkaa kadota juju. Haaveilimme ruskeista kaloista ja kaiken järjen mukaan niitä onkipaikan lähellä pyöriikin, mutta epäilys hiipi korvan taakse kurkkimaan noin sadannen sorvan kohdilla - ja ne sorvatkin olivat melko pieniä. Samalla toki mieleen muistui lukemattomat onki-illat joiden aikana oikeiden kalojen saanti ajoittuu pimeään. Nytkin paikalta poistuttiin heti puolenyön jälkeen.

Mukavaa se kuitenkin oli - koho-onginta ja asiaan palataan varmasti uudemmankin kerran eikä merelle vielä anneta rukkasia. Lomat alkavat heinäkuussa ja sitten on aikaa myös valvoa ja olla väsynyt. Sitä kohti

Nro 113

Tätä on kesäonginta

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit