Kutsuvierasnäytös 12.5.2016

ENNEN

Katajanokka 12.5. klo 18.45

Kävelemme kohti Skattaa. Jännittää ihan snadisti. Tätä päivää on odotettu ja nyt se on totta. On vaikea kuvailla sitä fiilistä jonka tästä itse saa. Ihan oikea leffateatteri ja ihan oikea yleisö odottavat. Kun tämä ekan kerran otettiin puheeksi ei tähän kai kukaan oikeasti uskonut - ainakaan tässä mittakaavassa. 

Ovet aukeavat. Jerry on Marcon avustuksella hankkinut paikalle karkit ja limut. Ne roudataan sisälle ja ovet aukeavat. Luotto itse leffaan on kohtuu kova. Luulemme, että maratoonareille tarinan juonen käänteet ovat niin tutut, että hommaan on helppo samaistua. Mitä muut, ulkopuoliset, miettivät. Se kiinnostaa.

Jo leffan tekovaihessa on pohdittu monenmoista. Suomalaisittain sitä mitä muut ovat mieltä  ja ehkä eniten paljastuvia onkipaikkoja. Valinta näyttää kaikki jakaa taatusti katsojat ja mitä lähemmäs elokuvan alku käy sen enemmän huomaan jännittäväni tätä. Tunnemme maratonhistorian ja tiedämme yhtä ja toista salatuista paikoista ja niiden paljastumisesta. Seuraavan kahden tunnin jälkeen meidän käyttämät paikat on kaikkien katsojien tiedossa. Siinä palaa väkisin myös muiden lajipaikat.

On hienoa huomata katsomossa niin paljon tuttuja ja hämmentävää tajuta, että silti noin puolet katsojista on meille ennalta tuntemattomia. Jotain siis kiinnostaa muutenkin kuin velvollisuudesta. Sen verran pessimisti sitä on, että ihan viimeiseen asti epäili riittääkö jengin kiinnostus saapua paikalle asti. Seisoskelemme Mitrin kanssa tyhjässä aulassa odotellen viimeisiä ruuhkaan juuttuneita vieraita kun kuulemme Halosen Jukan jo aloittaneen puheensa. Nyt sitä mennään.Tätä ei voi enää perua.Kuvat: Tuomas Heinonen


JÄLKEEN

Katajanokka 12.5. klo 21.20

Lopputekstit pyörivät valkokankaalla ja päätöskappale soi. Tekstit ovat lyhyet, Tekijöiden määrä on hurjan pieni. Kiitokset kuuluvat kaikille jotka ovat antaneet käyttöömme aikaansa tai tuottamaansa materiaalia. Taisi siellä pari toisten samaa kalaakin valkokankaalla pyörähtää.  Jengi alkaa taputtaa käsiään ja valot syttyvät. Tässä se nyt sitten oli. Itsellä on hyvä fiilis. Porukka näyttää hymyilevän

Aulatilassa on ruuhkaa, hauskaa että niin moni on jäänyt juttelemaan. Kättelijöitä riittää ja kehuja satelee. Pessimistin mielestä ne kehuvat tavan vuoksi, mutta optimisti on näkevinään silmissä vilpittömyyttä. Eniten jännittää kohdata tutut kisakaverit, mutta kukaan ei nylje meitä elävältä. Hymyilyttää. Ilta on ollut iloinen ja baarimikkokin saanut taskurahaa. Ovet sulkeutuvat ja näytös on päättynyt. Kävelemme läheisen hotellin baariin ja juomme karonkkabisset. Onnittelemme toisiamme, suunnittelemme tulevaa karppikautta ja poistumme Helsingin yöhön. Kaupunki on ennallaan ja hyvä niin. Tämän projektin huippuhetki on ohi.


Kuvat: Krista Ylinen

Kuva: Jukka Halonen

Lassila 14.5.2016

Leffan DVD-version ennakkotilauksia otetaan vastaan. Saatavat rahat käytetään lyhentämättömänä leffan kuluihin ja tulevien projektien tarvikehankintoihin. Jos tilaus kiinnostaa levyjä voi varata ennakkoon osoitteesta siloneulaproduction@gmail.com hintaan 15e/kpl. Tarkemmat tilausohjeet ja tiedot leffasta täältä:

http://siloneula.blogspot.fi/p/onkijan-helsinki-kalamaraton.html

Mitri matkusti pois mediahumusta Tokioon ja palaa viikonloppuna. Toivottavasti silloin saadan ulos myös versio nettiin. Leffa elää omaa elämäänsä ja me omaamme. Ainakin hetken ne ovat vielä limittäiset - lapsen kotoa muuttaminen on kai vaikea kokemus.

Järvenpää 15.5,2016

Tätä on odotettu. Boiliet kaudelle 2016 on viimein tehty. Olemme myöhässä, kausi on jo täysin päällä. Onkikesä 2016 on aluillaan ja jos täysin rehellinen olen en ajattele vuoden 2016 maratonia vielä yhtään. Mielessä on pitkät ja kiireettömät onkipäivät. Kaipaan kalastusta. Talvi jäi oikeastaan kokonaan väliin ja kevään siikareissut olivat torsot. Nyt on jo toukokuun puoliväli, en ole kalastanut alkuvuonna näin vähää vuosikymmeniin. Loppukevät ja kesä on aikaa kääntää kurssi oikeaksi. Ajatukset ovat lukkiutuneet makuihin ja tuoksuihin.Sapokka™, Hessu™, Fiesta™, IVP™, Kelmi™, Garmin™ ja Batman™, Kesä on meidän!

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit