Siikakausi 2008 - varmaa kalatuloa

6.4 Itä-Helsinkiä ihmettelemässä

Osaltani kauden ensimmäinen siikareissu ja itseasiassa ensimmäinen kalareissu Ahton syntymän jälkeen suuntautui samaan paikkaan. josta Jukka ja Mitri olivat jo aikaisemmin korkanneet. Omat kokemukset viime vuodelta puolsivat runsasta, joskin pienen siian suoltoa.

Kun auto kääntyi kalapaikan parkkikselta ylhäisessä Itä-Helsingissä. Pienen paikan ongelma on aina muut kalastajat ja niinpä hymy taipui pikaisesti korviin kun rannalla oli reilusti tilaa. Samaa mieltä ei varmasti ollut se kalamies, jonka pakettiauto parkkeerasi samalle paikalle vain nähdäkseen kolmeen haalariselän kävelevän kohti ottispottia

Ensimmäinen kammenavaus, taakse vienti ja se suloinen ääni jonka siima päästää purkautuessaan puolalta keväiseen ilmaan olivat pian ohi ja kuusi vapaa tönötti odottamassa kaloja. Nopeasti rannalle nousikin ensimmäinen mitättömän kokoinen pikkusiika ja vajaassa tunnissa rannalla makasi viisi pientä hopeakylkeä. Syönti loppui kuitenkin nopeasti kuin veitsellä leikaten eikä enää alkanut uudestaan. Kaikki kalat saatiin 10-10.45 ja loppu aika aina kello 14 asti oli nollan pyytämistä. Ei siis mikään Pietarisaalis, mutta kauteni kuitenkin avattu


Päivän saldo
  • Kalastusaika: klo 9.45-14.15
  • ilma: pilvistä 6/8, +5 astetta, itätuulta n. 5m/s
  • saalis: teemu 2, jukka 2, mitri 1

11.4. Laurin kanssa ulkoilemassa

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Roskakalat saapuivat sisälahtiinhistoriallisen aikaisin. Siioista ei tietoakaan, mutta särkiä olisi saanut niin paljon kuin olisi halunnut. No Latella oli tosi hauskaa

Yksi tyytyväinen ja aliarvostettu särki

19.4. Go west - lännessä kaikki on kauniimpaa

Emme ottaneetkaan suunnaksi eteläistä Barcelonaa vaan stadin läntiset kivikko rannat. Jukan kanssa edellisviikolla katseltiin karttaa ja Jukka kävi nopeasti hakemassa mestalta hyvät paistikalat joten kohde pidettiin samana. Kuntoilu on viime aikoina jäänyt vähän vähemmälle, mutta lopulta matka loppui ja hien tulo tyrehtyi.

Vihreä särkiparatiisiko?

Kalapaikalla muutama muukin kalastaja liotti matojaan ja uutiset kalarintamalta olivat olleet vähäisiä. Edellisen kolmetuntisen aikana vain yksi siika oli todistanut hopeakylkien viihtyvän vielä rantakivikoiden katveessa. Oma kala-aikamme alkoi vähintäänkin huolestuttavissa merkeissä, kun heti alkuun pari särkeä ja kiiskeä rantautui kivikkoon. Huoli osoittautui kuitenkin turhaksi ja pian roskakalojen ylösnosto tyrehtyi. Tosin eipä paljon siikakaan purrut matoa, vaikka yksi särjenkokoinen jalokala Jukan toimesta rannalle nousikin

Rannan tyhjetessä levittelimme vapojamme laajemmalle alueelle edes pienen syönnin löytääksemme. Nopeasti kävikin selväksi, että tämän päivän ottispotti löytyisi hivene "sisempää". Pian siikaruljanssi oli päällä ja kaloja nousi n. 10 minuutissa rannalle 6. Kalojen koko oli kuitenkin luokkaa silli ja suurten kalojen poissaolo kirvoitti useita vastauksettomia kysymyksiä.

Alkun nollittelun jälkeen hyvä tulos

Lopulta se suurempikin kala nousi rannalle vielä "rannemmasta" ja videokuvan tallentuessa "filmille" sain kelata ylös aivan passelin kokoisen filekalan. Kun vielä Jukkakin osoi isompaan kalaan ja itse onnistuin katkomaan tapsini päivän ylivoimaisesti suurimman kalan kanssa oli aika kääntää pyörä kohti kotia ja kiduttaa energiatonta kehoa ja olematonta kuntoa pienellä iltafillaroinnilla. Lopputulema oli huonon alun jalkeen ok 10 kalaa.
Suuri kalastaja työssä
  • kalastusaika klo 13 - 17
  • ilma: pilvisyys 4/8, lämpötila +10 tuuli kevyt N
  • saalis: teemu 6, jukka 4

26.4. Ennen auringonnousua kalaan katosin

Kauden viimeinen siikakeikka oli edessä ja ahto herätti 3.50 isäpapan saalistamaan perheelle ravintoa. Jukan kanssa oltiin tehty edellisiltana aukoton suunnitelma, jonka perustana oli aikainen herätys ja särkikalojen väistäminen. Lopulta fillarit kiisivät kohti merta ja ihastelivat rusakoiden valloittamaa valloittavaa aamu stadia. Kun ranta lopulta aukeni mäen takaa rauhallisena ja majesteetillisena eteemme oli kello 5.30.

Aamun ottihetki

Madot eivät kauaa ehtineet vedessä vanheta kuin ensimmäinen kaunis hopeakylki nousi rannalle. Baari-illan jäljiltä siian silmiin pukkasi vaan sen verran punaista, että kala joutui jo ennen taksijonoa naurulokin lautaselle. Nopeasti särjen perään myös ensimmäinen siika antautui. Pian rannalla makoili jo useampi pienehkö hopeaheikki, mutta särki frekvenssi tiheni jo todella huolestuttavaksi.

Yllättävä muutos koettiin kun siirsin vapaa reilut parikymmentä metriä toisaalle. Paikalta alkoi nousta siikaa kahden pareina ja särkikalat loistivat tyystin poissaolollaan. Kun kalat vielä olivat passelin kokoisia alkoi siikakausi kääntyä voitokkaan ehtoon puolelle. Jälleen kerran suurin kala tipahti - tällä kertaa ylivuotisen pääsiiman napsahdettua iloisesti poikki. Tätä ei kuitenkaan kotimatkalla surtu, mutta jo viimeisessä nousussa uuden siikasesongin odotus alkoi.


Sitä saa mitä tilaa
  • kalastusaika: 5.30 - 9
  • ilma: pilvisyys 0/8, lämpötila +5 - +13, tuuli 6m/s S
  • saalis Jukka 6 teemu 6

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit