Karppilinkit

Alle listattu jotain hyödyllistä lukemista karpinonginnan tiimoilta:

Kotimaisia linkkejä:

Tietoa: 

http://www.kuokkanen.org/
Täältä löytyy periaatteessa kaikki tieto mitä tarvitsee onkiakseen karppia. Edellinen päivitys ehkä joskus 2006, mutta tärkein tieto ei muutu. Omalta kohdalta läpikahlattu, ehdoton helmi ja paras nettiope itselle ennen ensimmäisiä reissuja. Suosittelemme! Klassikko!

http://karppimafia.fi/
Legendaarinen karppimafia, nykyään laiskahkoa päivitystä. Reissurapoja pääasiassa

Kauppoja ja kaupallisuutta

http://www.carpfishingfinland.fi/
Suomena ainoa vartavasten karppikamoja myyvä liike. Valikoima kohtuu suppea, mutta kaikki oleellinen löytyy varmasti. Mesta sijaitsee kehäkolmosen kupeessa keskellä huonekaluhelvettiä. Paikalla käymistä voi todella suositella, vaikka ostoksiin kuluisi muutama hassu euro enemmän liikkuu liikkeessä myös tieto. Suosittelemme!

http://www.kalastajankauppa.fi/category/14/karppikamat
Meri & Metsä. Kivijalka kauppa Raisiossa, Myy Prologicin kamoja Keski-Eurooppalaisin hinnoin. Jos kaipaamaasi tuotetta ei sivulta löydy lukaise läpi Prologicin katalogi ja kysy. Ovat tilanneet meille joskus kamoja suoraan tehtaalta. Jani Hakkarainen tietänee myyjistä eniten karppikamoista.

http://www.onkitukku.fi/
Hyvä paikka  mäskien hankintapaikaksi. Kehäkolmosen varressa. Varmasti kilpaonkijan taivas, mutta varsinaiset karppionkikamat ostaisin jostain muualta.

http://www.gofish.fi/
Kokkolassakin osataan onginta. Ei myöskään oikeastaan paljoa varsinaista karppikamaa, mutta kannattaa tsekata valikoimat mäskeineen.

Ulkomaiden ihmeitä:

Eurooppalainen karpinonginta on läpeensä kaupallista puuhaa. Oleellisen tiedon löytäminen on hankalaa varsinkin jos epäilee luonnostaan kaupallisten lafkojen palkkatyöläisiä ovat he sitten kuinka helvetin kovia karppimiehiä tahansa. Lisäksi karpin  tavat onkia ovat yllättävän erilaisia esim. Briteissä ja Keski-Euroopassa. Oma kielitaito on ohjannut helpommin brittisivuille. Tietoa on tarjolla rajaton määrä. Määrä ei korvaa laatua ja onginta Suomessa on ylipäätään kovin erilaista.

Tietoa:
http://www.carp-fishing-tactics.com/
Ihan hillittömän laaja paketti kaikesta joka koskettaa karpinongintaa. Näitä sivuja on luettu tuntimäärässä paljon. Täysin mainosvapaata aluetta. Ilmeisesti yhden äijän hengentuotos. Suosittelemme!

Videoita:
https://vimeo.com/alliancepeche/videos
Kaunista kuvaa ranskalaiselta onkiporukalta. Ilmeisesti onkivat luonnonvesissä. Suosittelemme!Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit