Palkintogaala 2018

Taas hujahti yksi vuosi. Siloneula kokoonpanolle on kirjattu ensimmäiset reissut vuonna 2002, joten yhteisiä kalareissuja on takana jo ihan riittävästi. Tälle vuodelle osui hyviä osumia ja mahtavia hetkiä roppakaupalla. Etenkin karppikausi oli hämmentävän onnistunut. Koko vuodelle sattui vain yksi täysin tyhjä reissu. Ruutana ja karppienkat paukkuivat kaikilla ja Jukka paranteli jäiden tultua joulukuussa pariinkin otteeseen haukienkan sellaiseksi, että sen voi sanoa jo ääneen jopa pelottavissa petokalapiireissä.

Vuoden aikana sattui kalastuksen ulkopuolella kaikenlaista ja kalenterit tuntuvat kaikilla olevan kohtuu tukossa. Tämä on ollut trendi jo kauan. Istuessamme pikkujouluja marraskuussa tajusimme, että se oli vuoden ensimmäinen reissu jossa kaikki neljä olimme paikalla yhtä aikaa. Hyvä puoli tässä hektisyydessä on se, että kun rantaan pääsemme osaamme takuulla jokainen nauttia näistä hetkistä enemmän kuin ennen. Vuosi oli siis kalastuksellisesti erinomainen ja tämänkaltaisen vuoden toistaminen saattaa kaudella 2019 olla vaikeaa. Tätä kautta on hyvä muistella talven kylminä iltoina.

Kauden karpit kolmea lukuunottamatta


VUODEN SYÖTTI - LUCIFER™

Vuoden uusi tuttavuus ehti olla vedessä 25 minuuttia kunnes se narutti Siloneulahistorian siihen mennessä suurimman karpin. Tästä eteenpäin kausi oli Luciferille silkkaa riemukulkua. Kauden teeman mukaan se myös päätti pikkujouluissa kautensa vuoden viimeiseen kalaan . Näin siitä tuli nsimmäinen maku joka on toiminut kelillä kuin kelillä kesähelteiltä jääntuloon. 11 saatua karppia, useampi lähtö ja vain yksi iso kysymysmerkki? Kannattaako Luciferia tehdä syöttöboilariksi? Tähän asti olemme kuvitelleet, että etukäteen kantsii syöttää ainakin pieniä määriä niitä syöttejä joilla ongintaan. Luciferia ei ole koskaan edes tehty syöttöboilariksi.


SyöttiSaatu karppiLähtöPisteet
Lucifer™11527
IVP™5010
BonBon™204
Fiesta™204
Batman™102

Rokastaja Rantanen™
102
VUODEN KALAROHMU - JUKKA

Tämä kategoria on joka kausi hyvin samanlainen. Jotain tarttisi meidän muiden tehdä. Kuva ja tilastot kertoo, ei paljon runoiluta.


OnkijaKarppiSuutariRuutanaLahnaTurpa
Jari0000
Jukka12 4201
Mitri50100
Teemu33201

VUODEN REISSU - KAUDEN AVAUS 27.5.

Hyviä reissuja tehtiin paljon ja tämän kategorian voittajan valinta oli itseasiassa kohtuu vaikeaa. Ruutanareissu oli vaikeuksista huolimatta hyvin onnistunut. Enkkakalat kaikille. Uudella paikalla saadut kolme kalaa ekana iltana on aina huikea juttu, mutta alla olevista palkintokategorioista selviää miksi sille ei voittoa kirjattu. Pikkujoulut olivat parin vuoden tauon jälkeen aivan huikeat ja suutarirannassa vierailukin kääntyi lopulta plussan puolelle.

Silti kauden ekaa reissua on vaikea syrjäyttää. Seuraennätykset lyötiin kahteen kertaan uusiksi ja kaloja saatiin parin yön aikana ennennäkemätön määrä. Keli oli ihan huikea eikä oikeastaan mikään olisi voinut sujua paremmin. Voi olla, että kauden 2019 avaustango ei tule sujumaan yhtä kiihkeissä merkeissä.

Reissujen parhaita hetkiä
VUODEN VEGEKALA - KARPPI 18,2kg

Enkkakala on aina enkkakala. Varsinkin kun puhutaan karpista. Toki tässä kategoriassa oli myös muita ehdokkaita. Uuden paikan eka ja enkka ruutanat etuneneässä. Tällä hetkellä karppiennätys on jo niin kova, että sen lyöminen alkaa olla vaikeaa. Toisaalta meille kilolla suuntaan tai toiseen ei ole lopulta hirveänä merkitystä. Enemmän kuin puntaria arvostamme sitä fiilistä jonka kala tarjoaa. Tällä kalalla kaikki oli kohdillaan. Vuoden eka reissu, täydellinen keli ja saantiaika. Pitkä väsytys ja epäusko kun kala lopulta makasi matolla. Näistä oli vuoden vegekala tehty.VUODEN PETOKALA - HAUKI 9,1kg

Helvetin pelottava otus. Karpilla on pusuhuulet ja laupias mieli. Hauella piruna teräviä hampaita ja arvaamaton luonne. Kyllä siinä särkikalaonkijalla oli adidaksen raidat kalsarien sisäpuolella kun Jukan särkitäkyyn 27.12. erehtynyt hauki ilmestyi luukun alle. Kaikki sormet tallella ja naarmuitta on helppo todeta ison hauen olevan hieno kala, todella hieno.
VUODEN ULKOPUOLINEN - PAULI "Feeder" VARSILA

Onkihommista on tullut juteltua tänä kautena myös Siloneulan ulkopuolelle. Pitkiä puheluita ja paljon tietoa on liikkunut Espoosta Vantaalle ja ehkä myös toisinpäiPauli "Feeder" Varsilan kanssa on puhuttua tunti jos toinen onginnan nyansseista.

Paulin syytä on myös se, että uuden kohteen reissua ei kirjattu vuoden reissuksi eikä uuden paikan ekaa kalaa vuoden kalaksi. Karpin onginnassa, kuten kaikessa kalastuksessa parasta on löytäminen. Ettei jäisi epäselväksi fakta on, että uutta kohdettamme emme löytäneet itse. Toki olimme pomputelleet ajatuksia järvestä, mutta lopullinen sinetti reissulle tehtiin yhden pitkän karppipuhelun päätteeksi. Epäreilusti ehdotimme, että kiilaisimme rantaan ekana ja lupa Urpoilta irtosi. Aikamoinen luottamus, en tiedä olisimmeko me menetelleet näin. No kaloja sieltä löytyi lopulta kaikille ja taisipa joku Urpoistakin saada kalan meidän jälkilöylyiltä.

Paulissa ja Jukassa on yksi yhteinen piirre. Tuntuu siltä, että nämä herrat käyttävät porukoissaan eniten aikaa reissuun ennen rantaan pääsemistä. Rigit ovat aina ajatuksen kanssa tehtyjä ja tikissä. Fiilis on, että kuten Jukalla on Paulilla aina rantaan siirtyessä ajatus siitä miten milloinkin ongitaan ja miksi. Minä, Jari ja Mitri enemmän vaan mennään ongelle. Jukan saalismääristä ei tarvitse erikseen mainita ja on Paulikin kai jonkun kalan saanut.VUODEN TEKO - Karppi 16,7 / Bitch slap

Me muut emme siihen pystyneet, mutta veden eläville ei ryppyillä. Jukan kelaillessa ties monennettako kalaa muut kanssa onkijat nieleskelivät ylpeyttään ja taputtelivat saamamiestä olalle. Yksi saaduista karpeista teki sen mitä kukaan muut ei kehdannut tai uskaltanut. Se läimätti Jukan poskelle mojovan jalat maahan palauttavan litsarin. Hieno teko kertakaikkiaan. Video alla!VUODEN FLOPPI - Turpareissuton kausi

Vuonna 2017 emme päässeet ikinä ruutanaongelle ja tänä vuonna varsinaiset turpareissut jäivät kokonaan tekemättä. Muutama hyvin nopea onkireissu lähijoelle heti alkukeväästä ongittiin, mutta oikea kunnon ajatuksella ja ajalla toteutettu reissu ei ikinä toteutunut. Noloa. Tuossa toi joki on ihan naapurissa ja hyviä kaloja on Etelä-Suomessa kohtuu helposti ongittavissa. Tämä virhe on pakko korjata ensi vuonna.

Muistikuvieni mukaan tämä on turpa

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit