Tilastopäivitys 28.7.2019

Edellisestä blogipostauksesta on aikaa ja reissuja on kertynyt sen jälkeen muutamia. Kohtuu vähän, mutta silti niin, että kalatilastot ovat muokkautuneet aika erinnäköisiksi kuin ennen kesäkuun alkua. Kesäkuun alussa Jukka oli aktiivinen läheisillä turparannoilla ja muutaman karppireissun, useamman saadun kalan ja katkeran karkuutuksen jälkeen myös syöttitilasto näyttää erilaiselta. 

EGOLISTAUS

Ihme ja kumma! Jukka ei porskuta egolistauksen kärjessä. Kaloja ja varsinkin lähtöjä on osunut kohtuu tasaisesti kaikille ja vielä toistaiseksi jokaiselta reissulta on saatu vähintään yksi kala. Pääsääntöisesti tämä saalisvarmuus johtuu paikkavalinnoista, vaikka toisaalta - tätä nykyä reissujen esityöt tehdään aina huolella. Helteiden kadottua pääsemme toivottavasti viimeinkin panostamaan uusiin (vaikeisiin) kohteisiin.

Kauden toistaiseksi viimeinen - 12,6kg
Ruutanan onginnassa olemme löytäneet viisasten kiven ja paikan jossa tartutustapoja pääsee treenaamaan kunnolla. Suurkalarajan ylittäviä kruusialaisia on napsunut reilusti toistakymmentä ja aikanaan mahdottomana tartutettavana pitämämme kalalaji on antautunut myös useamman alaikäisen toimesta.
Kalan saaja 6v - kuvan ottaja 7v

OnkijaKarppiSuutariRuutanaLahnaTurpa
Jari00000
Jukka30806
Mitri10300
Teemu50902


SYÖTTITILASTO


Kauden alla kävimme kiivasta keskustelua boilarimauista ja ennenkaikkea siitä miten ennakkomäskäys vaikuttaa niiden toimivuuteen. Viime vuosien trendinä on ollut, että uudet maut ovat toimineet alkuun todella hyvin, mutta seuraavina vuosina niiden tehot ovat tuntuneet laskevan. Viime vuoden Luciferin ylivoiman jälkeen puntaroimme tilannetta. Luciferin osalta emme halunneet muuttaa mitään ja pyöritellessämme hataria ajatuksia ajassa taaksepäin huomasimme saman toistuneen aiemminkin. BonBon, Rantanen ja jopa Fiesta ovat toimineet niinä vuosina kun niitä ei ole käytetty ennakkosyötössä lainkaan. Toki näillä syöteillä on kaloja aina saatu, mutta alun hurmio ylivoimaisesta tehosta on laantunut seuraavien vuosien aikana. Niinpä tänä vuonna ennakkosyötit tehtiin "neutraaleista kakkosketjulaisista"

Tänä vuonna yksikään syötti ei ole noussut ylivoimaiseksi. IVP toimii aina, Lucifer on varmistanut paikkansa keskikentän keskustassa ja Fiesta on palannut jokapaikan höyläksi. Onko syy sitten kevään päätöksessä vai missä. Mitään merkittävää eroa aiempiin vuosiin ei voi näillä kala(stus)määrillä huudella.
Lucifer maistuu myös perheen pienimmille

SyöttiSaatu karppiLähtöPisteet
Fiesta™328
Lucifer™328
IVP™215
Rokastaja Rantanen™105
BonBon™011

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit