Osa 2 - Meritaimenta 2010 6.11.

Taimenen kalastus on jaloa puuhaa, joskaan en vielä koskaan ole kokenut kuinka itämeren torpedo iskeytyy uistimeen veret seisauttavalla voimalla. Tämäkään päivä ei tuonut tilanteeseen muutosta vaan tyhjän pyytäjän raskas taakka painaa luisevilla hartioillani yrittäen puhaltaa viimeisenkin toivon ulos mielestäni. Jukan ja Mitrin paljon nähneet ja vielä enemmän kokeneet taimenkalastajan katseet polttavat sielua, mutta niistäkin huolimatta uskon vielä joskus toteuttavani haaveeni.

Paikka nro 1

Päivän ulkoisessio noudatti tuttua kaavaa tutuilla urilla. Hiipailimme rantoja muutaman edellisvuoden taimenkokemuksen muistuttaessa siitä, että epätoivon ei ehkä sittenkään sovi olla ainoa mielentila marraskuisella merenrannalla. Jokainen kammenpyöräytys tarjoaa kalalle mahdollisuuden iskeä ja jokainen heitto on tie, jonka varrelta jostain löytyy aarre.

Kevyt tuulenvire painoi pohjoisen puoleisena ennakkoiden tulevan yön pakkasia ja jäädyttäen samalla vääjäämättä orastavia taimenen tuoksuisia haavekuvia. Kalastus on kuitenkin pohjimmiltaan nautintoa, jonka muodostovat moninaiset pienet asiat kuten odotus ja keskittyminen, jotka vangitsevat mielen tarjoten ajatuksille vapauden olla rauhassa arkitohinalta. Tämäkin päivä oli siltä osin silkkaa juhlaa ja autossa kylmän vielä kipristelessä sormia mieli hymyili hiljaa rakentaen uusia kuvia tuleville hetkille niin siviilielämään kuin siloneulasäpinäänkin.

Meduusa poseeraa

Paikka nro.2

Tyhjän tuojia

Vedenkorkeuskäyrää kalapäivälle
  • kalastusaika 12.00-15.45
  • tuuli 4 m/s NW, ilma +2 astetta, pilvisyys 5/10

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit