Vuoden viimeiset hetket - meriahvenia idästä 29.12.2010

Kun viimevuonna strömssöilin pilkkireppuuni 8 litraisen bioroskiksen asetin tavoitteeksi saada pakin joskus kukkuroilleen paistiahvenia. Useimpina pilkkireissuina ajatus on tuntunut lähinnä absurdilta ja pohjan juuri peittävät pikkusintit muodostavatkin eittämättä suurimman osan pöntön aikaisemmista tuttavuuksista.

Vuoden viimeisellä reissulla kaikki oli kuitenkin toisin. Heti ensimmäisistä rei'istä lähtien meriahvet purivat ahnaasti sekä tasurin alla killuvaa värinappulaa, että itse pilkkiäkin. Kalojen koko pysyi toki ikävän alhaalla, mutta 50-150 grammaiset kalat täyttivät reppua tasaisena virtana ja vain tuulen, pakkasen ja kalaliman kuolettava yhteistyö vaivasi ja aiheutti ongelmia. Parhaan syönnin aikana paljaat kädet tunsivat myös yllättävän siiman kevenemisen, kun oletettava hauki vei ottipilkin jättäen vain kevyen siimaan lepattamaan pakkasilmaan ja tarjoten jo kohmeisille käsille lisää näperrettävää.



Mitrin tyylinäyte reillä nro 1

Iltapäivää kohden syönti alkoi heiketä ja kalojen koko painua yhä pienemmäksi. Oma reppuni kuitenkin täyttyi tasaisesti ja vaikka kalaa tässä vaiheessa oli jo reippaasti siinsi haavekuvana täysi ämpäri. Kolmen maissa hiukan ennen pimeän laskeutumista pistimme pillit vuoden 2010 osalta lopullisesti pussiin ja päivittelimme yhdessä edellisen 5 tunnin aikana koettuja hetkiä. Normaalin 6km kävelyn sijaan olimme istuneet koko retken aloillamme ja vaikka puntari olikin kotona pystyimme helposti totemaan Siloneulalaisittain historiallisen kalasaaliin olevan repuissamme. Tästä on mukava jatkaa onnellisena tulevaan vuoteen ja suunnitella uusia reissuja tietäen, että nautinto jatkuu - saaliista riippumatta

Vuoden viimeinen kalahetki

Pakillinen perusahventa
  • kalastusaika 10.00-15.00
  • ilma -9 astetta, tuuli 7m/s NE, jäätä n.20cm (yli puolet kohvaa), lunta jäällä 0-40cm
  • saalis yht. n.15kg ahventa (Mitri n. 4kg, Teemu n.7kg, Jukka n.4kg)

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit