Projektina isompi karppi 31.7.2011

Siloneulan ensimmäinen karppi antautui aivan tolkuttoman helposti heinäkuun ensipäivinä, mutta ajatus karpin saannin helppoudesta jäi vaivaamaan. Miten oli mahdollista, että kalojen kuningas - majesteetti luopui ruhtinaallisesta rauhastaan ja alentui riuhtomaan amatöörien siimat kireälle ja tuottamaan alokkaille helpon onnistumisen. Ei sen niin pitänyt mennä!

Ei niin ja siksi Karpille annettiin toinen mahdollisuus! Meren pienet, todennäköisesti hyvinkin äskettäin istutetut Karpit lienevät vasta kasvamassa henkisesti ja matkalla elämän vaiheeseen, jossa jokaisella liikkellä on merkitys ja silmistä välittyy ikiaikainen rauha. Lähdimme siis tutustumaan sisävesiemme suurimman kalan sielunmaisemaan tavoitteena saada tämä istukaslaji satimeen.

Projekti on pahasti kesken ja nyt ajatukset lajin vaikeudesta ovat palanneet keväisiin lukemiin. Reissuja on tehty isommissa ja pienemmissä joukkioissa, mutta yhtään kohdekalaa ei ole vielä rannalla näkynyt. On nähty merta ja järviä, käväisty lammilla ja syynäilty jokia. On snorklattu, etsitty, rämmitty, etsitty, pyöräilty, etsitty, surfailtu, etsitty ja ehkä löydettykin. Nyt tuntuu siltä, että siloneulakin voi hiljaa mainita käyvänsä kalassa karppipaikalla - "Järvellä Etelä-Suomessa". Homma etenee - tuntuu vähän siltä, että syksy ja kylmyys iskevät pohjolan perukoille niin nopeasti, että uhottu ja jo loppuun asti suunniteltukin Ankeriasreissu saattaa jäädä tältä vuodelta tekemättä. Joku kutsuisi tätä jo pikkuhiljaa pakkomielteeksi...

On projektin aikana kalojakin tullut - lahna 2,8kg

Kommentit

Taimenmies sanoi…
Ettei vaan olis pasuri ;)
Taimenmies sanoi…
Komea kala, seuraavaks suomen ennätys... onnea metsästykseen.
Anonyymi sanoi…
Tuleeko karppia?

Onkija -78

Vuoden suosituimmat tekstit