Onkija Helsinki - Kalamaraton 24.3.2016

*** Katso Onkijan "Helsinki - Kalamaraton" elokuva tästä ja tuet nuorten kalastusta:
https://vimeo.com/ondemand/kalamaraton ****

Noin vuosi sitten löimme lukkoon suunnitelman toukokuulle 2015 - osallistuisimme parin vuoden tauon jälkeen kalamaratoniin ja yrittäisimme kasata hommasta jonkunlaisen filmin. Kun sanon me puhun Mitristä. Tämä leffa on jälleen Mitrin lapsi, jonka tuottamisessa meillä muilla on ollut vaan assarin rooli.

Maratonin tiivivistäminen ja koostaminen jotenkin järkevään katsottavaan muotoon osoittautui yllättävän haastavaksi. Kisasta saatu raakamateriaalin määrä ääniraitoineen, goprokuvineen ja raakavideoineen oli jo sen verran hurja ja epälooginen, että itseäni epäilytti koko projektin mielekkyys. Kesän ja syksyn aikana aihetta mutusteltiin ja pilkottiin keskusteluissa usempaan kertaan. Ideaksi muotoutui kalamaratonin ja Helsingin kalaston esittely meidän kisan kautta. Mitri sai myös kuningasajatuksen haastatteluista. Siinä sitä sitten istuttiin kuin parhaimmatkin dokumentaristi haastattelemassa kalamaraton osaajia. Tämä on itselleni ollut koko projekti parasta antia.

Joulun jälkeen homma polkaistiin sitten "isosti" käyntiin ja mitä lähemmäksi toukokuu on tullut sen kiivaammaksi leffan tekotahti on käynyt. Yöt ovat pitkiä ja aamut raskaita ja jos minusta on välillä tuntunut tältä niin toivon, että Mitri näkee toukokuun terveenä ja selväjärkisenä. Tällä hetkellä voi jo silti luvata, että leffa julkaistaan toukokuussa. Tarkoitus olisi SKES:an avustuksella järjestää näytös kaikille lajikalastusfriikeille. Se on haave joka toivottavasti toteutuu. Pääsiäinen kääntää talven lopullisesti kevääksi ja kalamaraton lähestyy. Kisailijoiden fiilis nousee ja Konalassa palaa öisin yksinäinen valo. 

Alla tuore teaseri ja traileri kesäkuulta 2015

Kalastus on muutakin kuin suuria kaloja ja sitä voi lähestyä monesta kulmasta. Kalamaraton on niistä yksi. Meidän tapaamme ajatella tätä hienoa harrastusta kisa on muuttanut paljon. Monelle muulle on käynyt samoin.Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit