Paikkokarppi 19.-20.8.2017

Yhteen onkireissuun mahtui viikko syöttöä, viime hetken peruuntuminen Kiiran takia ja myrskypäivänä tuttuun hätävarakohteeseen tullut tieto, että uuden paikan kalat onkin kuolleet 10-vuotta takaperin. Tämä on syy miksi uusien mestojen hakeminen on niin työlästä, Kerta ei ollut ensimmäinen kun viikon mäskäys päättyy ratkaisemattomaan ärsytykseen. Verkot ovat blokanneet onkipaikkamme ja kelit ovat tehneet onkimisesta melkein mahdotona. Haasteiden ja epäonnistumisten takia uuden paikan löytäminen on parasta mitä tämä harrastus tarjoaa.
Viikon nuolimme haavoja ja lopulta suunnitellun ja epäonnisen ison reissun jälkeen ongittiin yksi terapiayö tutussa rannassa. Sää käänsi tuulensuuntaa 180 astetta, muovasi peilityynen pinnan loiskuvaksi kylpyammeeksi ja sinisuvisen taivaan raivoisan piiskaavaksi vesisateeksi. 28 tuntia seurasimme luonnon ja ilmaston leikkiä ja paransimme pahasti sairastunutta maailmaa. Tieto lisää tuskaa ja suru, epätoivo ja pelko myy lehtiä. Moneen meistä on istutettu pelko - hallitsematon möykky joka ei kysele syitä tai etsi ratkaisuja. Valitettavasti se ei poistu vihalla eikä katkeruudella -   se olisi liian helppoa ja siksi houkuttelevaa. Minun ilo on kiinni sinun hymystä ja hänen kauniistä sanasta, ihmisyydestä ja halusta olla toiselle oikeudenmukainen. Yksilö - ainakaan minä tai sinä - ei ratkaise Lähi-Idän kriisiä tai Pohjois-Korean ihmisoikeustilannetta. Sen sijaan me voimme tehdä ympärillä elävän ja hengittävän mosaiikin elosta yhden naurun verran kauniimpaa. Siinä haluaisin olla edes hiukan etevämpi.

Rannassa hymyä ja naurua riitti ja Jukka sai kaksi kaunista karppia. Vanhalla paikalla kalat kuuluvat asiaan ja vaikka niiden saanti on aina reissun huippukohta tarvitaan pysyvämpään tunnejälkeen jotain spesiaalia. Torstaina someryhmään putkahti kuva Järvenpäästä. Prototyyppisyötti työnimelle MysteeriLerssi oli nähnyt päivän valon. Noin kerran vuodessa näitä putkahtelee ja silloin onkirannassa pyöritään kuin karkkikaupassa. Reseptiä arvotaan ja analysoidaan ja mietitään olisiko tässä uusi nyt IVP - syötti jonka karmean tuoksun kymmenet onnistumiset muuttavat ruusuiksi ja tulppaneiksi. Perinne on, että ensimmäinen kalan syötillä saanut sen nimeää.

Kun toinen kirkuva lähtö riipi ajatukset itseensä kaikui kaikkien sisimmässä huuto - MysteeriLerssi, tämä kala on saatava ylös. Vaaleanpunaisissa unelmissakaan kukaan ei odottanut tätä. Uusi syötti ehti olla vedessä hyvä jos 4 tuntia kun sillä oli jo nimi: BonBon™ tulee tekemään meidän vielä montaa kertaa onnelliseksi.

Ilo lähtee katseista, hymyistä tai ollalle taputuksesta. Yksinkertaisista teoista joiden voima pienentää suoraan suurempien linjojen aiheuttamaa ajoittaista epätoivoa ja huolta tulevasta. Ne myös ylläpitävät tietoa siitä, että syntyessään ihminen pyrkii tuottamaan hyvää ja vasta kohdattu elämä muovaa motiiveja. Meidän pitäisi muistaa huolehtia muista, sillä oman onnen tärkein palanen on tieto siitä, että oman elämänpiirin hengittävä mosaiikki jaksaa, hymyilee ja on onnellinen.

IVP ja BonBon

Syöttikeisaria hymyilyttää

SYÖTTILISTAUS

Kesä etenee ja syöttitilasto elää. Edelleen tämän vuoden yllätys on ollut kalojen painottuminen tietyille syöteille, vaikka  oikeastaan jokainen listan syöteistä saa peliaikaa vähintään kohtuullisesti. IVP:n nousu jatkuu edelleen ja jännityksellä odotellaan mitä syksy tuo tullessaan. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa IVP:n teho ei hyydy ennen myöhäissyksyä. Gelmi ja Tyyne olivat viimevuonna syys-lokakuun kaksi kovaa. Saa nähdä miten käy nyt!


SyöttiSaatu karppiLähtöPisteet
Fiesta™4210
IVP™317
Rokastaja Rantanen™215
BonBon™113
Tyyne™000
Gelmi™000
Ananas™000
Superhessu™000

EGOLISTAUS

Jukka taitaa karpit - 5 reissua ja 6 saatua karppia. Yhteensä karppeja on tälle vuodelle saatuna 10 ja karppireissujareissuja on vyöllä 5. Osumatarkkuus on karpinonkijan urallemme ylivoimainen. Tilastot  näyttää hyviltä kun lopettaa etsimisen. Uudet paikat ovat jääneet tänä vuonna onkimatta ja voi olla, että toisena vuotena peräkkäin näin on vuoden loppuun.


OnkijaKarppiSuutariRuutanaLahnaTurpa
Jari00030
Jukka63000
Mitri10000
Teemu30005

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit