Kauden 2017 palkintogaala 7.1.2018

Kalavuosi 2017 on taputeltu ja ollaan jo vuodessa 2018. Vuosi oli hieno kuten aina ja juuri tällä hetkellä Mitrin kovalevy käy kuumana kun vuosikatsausta laitetaan ekakertaa myös videoformuun. Ennen tätä on aika kääntää vielä hetkeksi katse menneeseen. Tässä vuoden 2017 - palkintogaalan voittajat.

Vuoden syötit top 3 

1. Fiesta™ 
Kauden ylivoimainen ykkössyötti. Fiesta™ esiteltiin alunperin ensimmäisissä pikkujouluissa (Jotka lopulta nimettiin syystä Meksikolaisiksi pikkujouluiksi). Tämän jälkeen syötti on toiminut luottosyöttinä kylmän veden onkireissuilla. Tänä vuonna Fiesta™ jyräsi alkukaudesta ja poimi voittoon tarvittavat kalat kauden loppupuolella. Sementoi lopullisesti asemansa Siloneulan syöttivaraston ykkösketjussa.

Historian eka Fiesta™-kala - lokakuu 2013

2. IVP™
Heti karppijermuiksi siirtymisemme toisena vuonna esiteltiin IVP™. Tästä lähtien IVP on saanut peliaikaa läpi koko kauden eikä varmaan yhtään reissua olla tehty ilman IVP:n mukana oloa. Syötin parhaina peliaikaa on ollut lämpimänveden aika aina syyskuun lopulle saakka. Pikkujouluajan reissuilla IVP™ ei ole koskaan toiminut. Näin myös tänä vuonna.

Historian eka IVP™-kala - elokuu 2012

3. BonBon™
Elokuun puolivälissä tehtaalta alkoi tihkumaan tietoa. Uutta mysteerilerssiä viriteltiin ja osa meistä hämmästeli mikä luovuuden puuska tehdasduunareihin oli iskenyt. Hämmentävä makukirjo ja kaunis vaaleanpunainen väri viestivät siitä, että Jarin kesäloma oli selkeästi sujunut rattoisissa merkeissä. Lopulta 4:ään reissun 2 kalaa ja 2 lähtöä, sekä kolmas sija kokonaissyöttitaulukossa. BonBon oli vuoden ehdoton yllätyssyötti nro1 - Kauden tulokas.

Historina eka BonBon™-kala - elokuu 2017

Vuoden Teko - Jari:

Oikeastaan vuosien 2012-2017 teko. Muiden ei reissuilla oikeastaan tarvitse huolehti kahveista ja pullista. Jari ja kakkutalo Gilan hoitavat nämä.Vuoden kalarohmu - Jukka
kts. tilastot. Niin suutarirannassa kuin etenkin karppiongella Jukka kahmi suurimman osan kaloista. 8 karppia (muille yht. 6) ei jätä paljon jossiteltavaa. Emme ole hetkeen tilastoineet saatuja kaloja, mutta luulisin kaikien epäilevän lukujen olleen samassa suhteessa myös edellisinä vuosina. Harvoin Jukka näillä keulii - liekö syynä terve nöyryys vai pelko karmeasta maahan palautuksesta.

Ei kahta sanaa!

Vuoden petturi - Mitri
Ei kahta sanaa. Historian ensimmäinen ruokkoreissulla saatu karppi osuu Mitrille. Tulevaisuudessa vuoden petturititteli saattaa Korjaanut kalastuskulttuurin uudistaja - arvonimeen. Ehkä muutkin rohkenevat vasta onkia myös ennen sovittua reissua.

Kehtaa vielä hymyillä ;)

Vuoden kylmäkalle - Karppi 8,3kg 22.10.2017

Pikkujouluissa ei kaloja tullut, mutta ennakko pikkujouluissa kärkipaikka vaihtui Siloneulan kylminkarppi kategoriassa. Mitri kepitti -7 asteen pakkasessa kauniin suomukarpin.
Vuoden yllättäjä - Streetfishing menestys
Tulimme, koimme ja voitimme. Junioripitoiset Siloneulajoukkueet harjasivat ykkös- ja kolmossijat SVK:n streetfishingtapahtumasta lokakuussa. Kisa oli hauska ja menestys valtava yllätys.Vuoden kala - Karppi 13,6kg lapsireissulta
Tässä kohtaa palkintokomitea vetää härskisti kotiinpäin. Vuoden yllättävin ja samalla (itselleni) makein kala oli eittämättä lapsireissulta saatu enkkakarppi. Paino sinänsä on aika yhdentekevää, mutta muuten tuota kalaa ei ihan hevin unohda. Kesken lettujenpaiston, keskellä kirkasta päivää hälytin huusi rannassa jossa olen istunut paljon saamatta yhtään lähtöä omalle osalleni. Myös itse väsytystaistelu oli kuumottava koska jouduin ylittelemään veteen kaatuneita puunrunkoja ja seuraamaan napasyvyisessä vedessä välillä polvia myöten mudassa kalaa kymmeniä metrejä  välillä suopursuissa roikkuen. Ehkä oman karppihistoriani hektisimmät ja kuumottavimmat 15min. Perhana vaan letut ehtivät jäähtyä.

Näyttää rauhallisesta - Ei pidä paikkansa


Vuoden Tärppi & Sähläys - Tuplatärppi kesäkuulta:
Tai oikeastaan tuplatärppi ja tuplasähläys. Jukan molemmissa vavoissa +14kg karpit samaan aikaan, toinen kela paskaksi vastaiskussa ja kelan kammen vaihto kesken väsytyksen. Tarina aihioita tuleville kymmenelle vuodelle niihin hetkiin kun mitään ei tapahdu.

Näyttää rauhalliselta - Ei pidä paikkansa!

Vuoden Floppi - Tekemätön karppireissu uuteen kohteeseen

Tänä vuonna uutta karppipaikkaa ei kokeiltu, mäskättiin kyllä. Reissua edeltävänä hetkenä saimme kuitenkin epämielyttävän ja mielestämme riittävän varman faktan siitä, että järven karpit ovat kuolleet. Siirsimme reissun tuttuun paikkaan. Tämä harmittaa kyllä hitusen, olisi sitä onkimista ehkä silti voinut kokeilla.

Että näin...


EGOLISTAUS

OnkijaKarppiSuutariRuutanaLahnaTurpa
Jari10040
Jukka83000
Mitri20000
Teemu30015


SYÖTTITILASTO

SyöttiSaatu karppiLähtöPisteet
Fiesta™5212
IVP™419
BonBon™226
Rokastaja Rantanen™216
Tyyne™102
Gelmi™000
Ananas™000
Superhessu™000 Näihin kuviin - kohti kautta 2018


Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit