Kaupallisuudesta ja kalastuskulttuurista 3.7.2013

Jos joku ei ole hiffannut löytyy blogin sivupalkista pöllö joka huhuilee idealistisesti mainoksettomuudesta. Linjanveto, ärsyttää ihan suunnattomasti netin (elämän) täyttävä mainosvyöry, yksilöityjä mainoksia sivubannerit täynnä. Jokainen klikkaus rekisteröityy kasvottamaan muistiin ja mainostajat kiittää? Vai... Lopulta pienet rahavirrat laskevat yhteen suureen uomaan, jonka lopullisella mereen laskupaikalla lipotaan kultaa. Ikävintä tässä on se valta, mitä esim. google (blogspotin iloinen käyttäjä kirjoittelee) tässä maailmassa käyttää. Viimeaikaiset uutiset eivät ainakaan itseäni hirveästi yllättäneet. Odotan innolla sitä päivää kun meidänkin salaisilla onkipaikkoilla heiluu lomailevia salaisen palvelun miehiä kaukaa yhdysvalloista asti.

Karpinkalastuksen myötä on kaupallisuus  lyönyt reippaasti kasvoille. Tiedon etsiminen ja hakeminen aiheutti alkuun itselleni liki kouristuksia. Tärkeintä on, että tuotemerkki on hyvin näkyvillä. Jokaisella lafkalla on omat huippuosaajansa, joiden tehtävänä on myydä vinkeiksi verhottuna mahdollisimman paljon kamaa. Itselleni iski inhoreaktio välittömästi pintaan enkä edelleenkään hirveän mielellään näitä korruptiovinkkejä lueskele. Sponsoroimattomien kalastusohjeiden ja tarvike-esittelyn löytäminen on oikeasti aika vaikeaa, mutta lopulta tuohon kai sitten turtuu ja oppii haalimaan itselle sen tarvittavan tiedon.

Karpin kalastuskulttuuri Suomessa on hyvin ohutta, kai siinä on häivähdys salakerhoa ja mafiaakin. Omerta velvoittaa, paikoista vaiettaan vaikka kysyttäisiin. Onginnan aloittaminen ei ole helppoa. Kamoja ei saa mistään ja tietoakin vähän niin sun näin. Kun kääntää nettisivujen loppupäätteeksi de, uk, es, tai vaikkapa se on tietoa, tapoja ja asiantuntemusta tarjolla liki rajattomasti. Kyse on isosta rahasta, kaupallisuutta on vaikea sivuuttaa. On myönnyttävä siihen, että se on osa paikallista kalastuskulttuuria. 

Kaikki jotka ovat seuranneet näitä kirjoituksia edes vähää alusta, osaavat laskea tässä vaiheessa helpon yhteenlaskun - seuraa mainos, vaikken itse sitä mainokseksi koekkaan. Viime sunnuntaina oli kun joku olisi kajauttanut voimallisesti halolla päähän. Petikossa, aivan tuossa naapurissa on avattu suomalainen karpinongintaan erikoistunut liike (www.carpfishingfinland.fi). Miten ihmeessä ja miksi ihmeessä? Kenelle näitä kamoja aiotaan myydä ja millä volyymillä? Paljonko Suomessa ylipäätään on potentiaalisia asiakkaita? Asiasta oli pakko ottaa selvää ja jo tiistaina lähdimme pyhiinvaellukselle. 

Pienen hakemisen päätteeksi löysimme perille. Valtavan suurten neonvalokylttien katveesta oli helppo suunnistaa kaupan aulatiloihin. Hiukan haettuamme löysimme onkikamat ja myös liikkeen omistaja ilmestyi paikalle. Tämä hetki oli liki juhlallinen. Tätä kaupallisuutta en inhoa, ihmiseltä ihmiselle - saa myös kyseenalaistaa. Des Tayloria ei voi keskeyttää kun se jorisee vapautusmaton kolmattakymmenettä huippuominaisuutta. Vietimme liikkeessä varmaan puolisen tuntia ja tarttui sieltä  matkaan myös tavaraa. Samalla saimme aina kaivattuja vinkkejä ja selitystä sille, mitä kaupan avaamisella haetaan. Homma on hyvin pienimuotoista, mutta jonkun on aina oltava ensimmäinen. Kulttuuria! Allekirjoitan liki kaiken mitä liikkeessä kuulin ja todella toivon, ihan itsenikin kannalta, että homma pysyy hengissä mahdollisimman pitkään, ehkä laajeneekin vielä. Kuinka siistiä oli esimerkiksi ostaa alkukauden aikan hukkuneet etupainot ihan tosta noin vaan, lähikaupasta.

Kannattaa siis vierailla osoitteessa: www.carpfishingfinland.fi tai jos mahdollista siirtää itsensä liikkeen tiloihin Petikkoon osoitteessen Tiilitie 4, Vantaa.

Ja samalla toinen linkki jota kannattaa käyttää karppikamoja ostettaessa:


Pyhiinvaelluskohteessa

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit