Täältä tullaan karppikausi 2014 18.4.2014

Uunituore onkikausi on alkamassa ja sen huomaa. Polte on hirmuinen. Tämän kevään alla on saanut huomata maratonaatosten murskautuvan kaiken peittävän onkikuumeen puristuksessa. Huhtikuun lämpö sulattaa vedet, mutta korkeilla laineilla lyövää karppimyrskyä edes vuoden pahimmat pakkaset eivät taittaneet ja nyt kauden premiääri on viimein käsillä.  Haluan kökötellä rannassa ja katsella talven viimeisen aukeaman kääntymistä kevään kautta kesään, kaipaan turhaa puhetta,tuulen suhinaa, makuja, tuoksuja ja fiiliksiä joista onkisession muodostuu. Kaikkein koviten kaipaan vuoden ensimmäistä hienointa hetkeä - leiri on kasassa, esisyöttö hoidettu kunnialla ja vavat on viritetty. Käännän katseeni sivulle, letkeys on laskeutunut ja jokaisesta näkee miten odotus vaihtuu rauhallisen raukeaksi, maireaksi nautinnoksi. Siimat laskeutuvat veteen ja edessä on pitkä pätkä lukemattomia mahdollisuuksia. Marraskuuhun on ikuisuus ja pöydän kaikki herkut on vielä maistamatta.

Valmistelut ovat pitkällä ja Pitkäperjantai suhahti salamana duunarihommissa. Olisi ollut mitä mainioin onkipäivä, mutta emme halua törmätä kesällä tilanteeseen, jossa karpeille pitäisi syöttää jotain kaupallista huttua. Nyt on pohjavarasto täynnä kevätsyöttejä ja kesäkauden kurvatessa konttoriin löytyy kätköistä hyvä setti jo toimiviksi osoittautuneita Järvenpääläisiä. On se tehdas vaan sen sortin sweatshop, että neljään pekkaan boilituotannon pitäminen tehokkaana on helkutisti helpompaa. Viimevuonna Jarilla diagnoisoitiin boiliekyynerpää joten jo itsekkäistä syistä avun tarjoaminen oli enemmän kuin paikallaan. Täytyy pitää "Balls" Käpylän kultakyynerpää kondiksessa jotta luovanosaston jokavuotiset yllärit piristävät taas onkijaa ja tuovat lisää varianssia syöttirintamalle. 

Ihan Vaan Parhaita syöttejä kesään

Kassilan katseessa kausi 2014, kohteena karppi

Millainen kaudesta muodostuu sen aika näyttää, mutta suunnitelmat ovat jo pitkällä. Päivämääriä on lyöty lukkoon, paikkaskannaus on päällä ja kamat alkavat olla tikissä. Jari pystyy heittämään boilien Järvenpäästä Kyrölään, Mitri herää vihdoinkin lähtöihin ja Jukka voi pian majoittamaan lauman hätääkärsiviä pressujensa suojiin. Ehkä huvittavin hankinta on Jukan kumivene, sellainen heppoinen uimarantaversio jonka parissa tullaan saamaan vielä monet hyvät naurut. Toki tarkoitus pyhittää keinot, ehkä jopa koukutusta hienompaa olisi onnistua kuvaamaan karppien ruokailua.

Olen jonkun verran pohtinut tuota sivubännerin ennätyskalalistausta. Listan voisi hyvin poistaa, koska painoilla ja pituuksilla mässäilyssä on jotain meille vierasta. Valitettavasti tälle ei nyt vaan voi mitään. Jukka näet kruisailee 16,5kg:n karpilla, 1,9kg:n suutarilla, 1,4kg:n ruutanalla ja 3,7kg:n lahnalla, kun oma nimeni on vaan tsägätaimenen ja ikivanhan pikkukuhan edessä. Tämän listauksen palauttaminen siedettävämäksi on oma missioni vuodelle 2014, Mitrin apu näissä talkoissa on tarpeen. Kun pikku J:n nimi on poistettu kellertävien särkikalojen perästä voidaan kilolistaus poistaa blogista tarpeettomana. Silloin kaikille on selvää kuka oikeasti osaa kalastaa.

Siimat on nyt suoristettu ja karppikausi avattu hyvin kevyellä pistolla rantaan. Näin jäi talvi taakse. Neljän vuodenajan Suomessa vääjäämätön vuodenkierto on puolellamme. Tätä on odotettu, tästä on puhuttu ja tämä on tässä - noin seitsemän kuukautta silkkaa juhlaa...

Wuhuuu!!!!


Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit