Matikaton täkyreissu - ajatuksia salakalastuksesta 4.2.2015

Ei saatu madetta stadista, yllätys. Paikka oli kiva ja kaloja tuosta löytyy osaavammille tai jaksavammille vähintään muutamia. Me ei jaksettu pomputella vaan täkyiltiin. Joku muukin täkyili, massiivisesti ja luvatta. Sinisilmäiset Siloneulalaiset marssivat paikalle ilman epäilyä filunkimiesten masinoimasta salakalastuksesta. Vanhat reiät yllättivät. Joku muukin kalasti tässä, ehkäpä jopa madetta.

Onkipaikalla kaislikon edessä kasvoi ihmeellisiä yksittäisiä ruokoja. Nopeasti ruo'ot osoitautuivat vanhojen peitettyjen reikien merkeiksi. Luottamus ihmisyyteen on ajoittaisesta kyynistymistä huolimatta yhä ilmeisen kova. Ajattelin heti iloisen ja hymyilevän kalamiehen merkanneen ottireikänsä näin. Siitä olisi kiva seuraavalla kerralla hakea luottoa kun kala ei oli otilla. Tein itsekin näin. Hain itseluottamusta ja sain vanhan kalastajanlangan. Homma oli nopeasti selvä, olimme valinneet paikaksi jonkun iloisen salakalastajan ottipaikan. 

Lopulta nostimme parin tunnin äheltämisen jälkeen vedestä n.15kpl koukkuja, kaikki taiten ja varoen piilotettuja ja mitä ilmeisimmin koko jäätalven paikalla olleita. Hienot oli viritykset, laittomat. Ihan en kaikista kalastuslupapykälistä ole samaa mieltä, mutta tämä kyseinen operaatio hämmentää. Itse en lähtisi moiseen hippa- ja piilosleikkiin, en ainakaan näillä hinnoilla. Helsingin kaupungin lupa täkykoukuille maksaa 13e/10kpl/vuosi (stadin kalastusluvat). Ei järin kallista. Sinällään ihan kohtuuhintaista uimahalliuintia Mäkelänrinteen uimakeskuksessa kykenee harrastamaan tuohon hintaan kaksi kertaa. Ehkä toiset tykkäävät jännityksestä ja pienestä laittomuudesta.

Kalaa ei siis tullut ja ilta oli kaikin puolin tyhjänpäiväinen. Turunmotari humisi taustalla eikä mikään viittanut elämään veden alla. Aina kaiken ei tarvitse olla täydellistä. Jos ei pidä arjestaan on ongelmissa. Viikonloppujen, matkojen ja juhlan varaan ei voi onnellisuutta rakentaa. Tämä reissu oli silti helmiä arkipäivään. Aikaa itselle ja jäätyneet sormet. 


Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit