Onkijan aika - traileri 24.2.2015

Pitkään tehdyn onkifilmin julkaisu lähestyy. Lähes valmis tuotos on yllättävän siisti, joskin ilmeisen sisäänpäinlämpiävä. Sen verran aikaa sen tekemiseen on tuottaja, kuvaaja, leikkaaja, ohjaaja, visionääri, suurvisiiri Häkkinen nähnyt, että toivoisi rainalle mahdollisimman paljon katselijoita. Julkaisuajankohdaksi on merkattu kevät 2015. Saa nähdä kuinka pian koko 25minuuttinen pläjäys on katsottavissa. Sen läpikatselu voi olla meille "klippiorientoituneille" 2min-ihmisille haastavaa, mutta tämän trailerin luulisi jaksavan tsiigata alusta loppuun. Alla tekstinpätkä joka ei sopinut taidepläjäykseen, mutta irrallisena ajatuksena kertoo myös sen mistä filmissä on kysymys.

"Metsälammen pikimusta pinta on kuin peili. Kesäillan viimeinen valo piirtää veteen sielunmaisemani. Vanhat kaatuneet puut työntyvät lammen mustaan syliin pitkinä ja suorina kuin pianistin sormet. Lumpeen kukat ovat jo sulkeutuneet ja metsä on hiljaa. Seison suon laidassa ja hengitän syvään. Katse leikkaa epäluonnollisen tyyntä vedenpintaa ja epävarmuus piinaa mieltä. Suopursu tuoksuu. Jossain tuolla mustan pinnan alla asuu mysteeri josta en pääse jyvälle. Haluan oppia lisää, istua, onkia ja erehtyä – olla väärässä ja ymmärtää edes jotain.


Viikon päästä kävelen tätä samaa kohtaa ja kiirehdin vaikka mihinkään ei ole kiire. Määränpää on lähellä ja paikka valmiina unelmieni yöhön. Siihen hetkeen tiivistyy koko viikon odotus. Kesken ajatuksen vedenpinta rikkoutuu silmieni alla ja näen miten valtavan paksu selkä lipuu hiiren hiljaa takaisin tumman veden syliin. Tunnen sydämenlyönnit ja mielessä myllertää. Osa mysteeristä on avattu, nyt tiedän seisovani karppijärven rannalla – kaikki on lähtöä vaille valmista."Onkijan Aika - Trailer - Karppia vesistämme from Mitri Häkkinen on Vimeo.

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit