Päivänselvä karppi, kylmän kankea 20.4.2015

Kausi on avattu ja siimat suoristettu. Eletään huhtikuun puoliväliä ja edessä on koko pitkä ja lämmin kesä. Tässä hetkessä on hyvä olla. Kävimme vaalisunnuntaina suoristamassa siimat päiväreissulla tutussa kohteessa. Vesi oli aamusta 3,5 asteista,  illalla 5 asteista eikä ilmakaan paljoa kalamiestä lämmittänyt.  Haalarit päällä vedettiin koko päivä. Valoisa aika on jo pitkä ja yhden 12 tuntisen aikana mieleen piirtyi monta pysäytettyä hetkeä: Kotiin jääneet kananmunat, ensimmäinen ujo hälyttimen ääni, mäskin makean kultainen tuoksu sormissa, Sami Borgin rauhallinen ääni, tutut jutut, auringon pilkahdus pilvenraosta ja kaiken päällä kirkas tietoisuus siitä että karppivuosi on auki.Karppeja ei saatu, mutta lahnat pitivät onkijat hereillä.  Erityisesti yksi kala nosti omat energiatasoni karppimaisiin mittoihin. Iloitsin varmaa karppia ja totesin veden lämmön vain hyydyttäneen vastapelurin taistelutahdon. Reilun puolikiloisen lahnan noustessa pintaan ei Jukan kuittailulle meinannut tulla loppua - ja ihan syystä. Ensi kerralla olen hiljaa.

Lopulta vaali-ilta päättyi auringonlaskun värjätessä ihanan rannan purppuraan. Vaalikojut sulkeutuivat ennakkoäänten tulokset ilmoitettiin ja Suomi sai taas uuden suunnan seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Vilu meni ytimiin ja se oli pääosin kylmän ilman aikaansaannosta. Vaalien jälkeen on puhuttu paljon kuplista. Kaikilla meillä on omamme. Viiteryhmä määrittää ja muokkaa ajatusmaailmaamme. Ihmiset hakeutuvat helposti samallatavalla ajattelevien seuraan. Arvostelu on mukavaa ja samanmielisten seurassa ironiakin maistuu paremmalta. Saamme vahvistusta ajatuksillemme ja tiedämme olevamme oikeassa.

Itsekin leijun oman elämäni kuplassa, jonka sisällä totuudet ovat selkeitä, Täällä on itselläni hyvä olla. Someani lukiessa tiedän, että kaikki padot on purettava, ymmärrän, että jo lapsena meillä on sisäänsyntyinen halu polttaa juhannuksena kokoissa helvetisti kalaverkkoja ja aavistan, että maailma muuttuu monta askelta kauniimmaksi kun jalkapallo syrjäyttää jääkiekon Suomen suosituimpana urheilulajina. Kuplat ovat kivoja. Ehkä eniten rakastan vedestä nousevia suuria kuplapilviä. Ne kertovat kalojen olevan paikalle. Viimeistään siinä hetkessä sulkeutuu myös karpinonkijan kupla jonka sisällä voi huoletta huolehtia vain ja ainoastaan omasta letkeydestään. Ihanaa aikaa, avovesien taikaa...Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit