Suuria särkiä ja pieniä kiiskiä - Vitträsk 16.2.2009

Mitri ja Jukka sumplivat työkuvionsa vapaiksi ja kun itse nautiskelin opettajien ruhtinaallisten lomien hiihtoversiosta päätimme suunnata maanantaireissun hurjien huhujen Vitträskille. Aamusyönnin missasimme hakiessamme yhdeksältä toukkia Motonetin ja Honkkarin kalastusosastoilta, mutta auton laskeutuessa parkkipaikalle oli usko suuriin saaliisiin melko kova. Jukan ja Mitrin reilu viikon takainen vesisumussa suorittama reissu oli kuitenkin antanut viitteitä mahdollisesta kirkkaan kelin huippusyönnistä. Parkkipaikalla vaihdoimme ajatuksi reippaasti kiroilevan sofistikoituneen patupilkkijän kanssa ja viesti oli selkeä. Reissusta tulisi ehkä vaikeampi kuin mihin olimme valmistautuneet.

Kirkasta ja kalatonta

Ensimmäiset reiät porasimme saaren reunoille kymmenenmetrin veteen. Itse olin suunnitellut pilkkiväni tasureilla koko päivän, Jukka aloitti värikoukulla ja Mitri luotti ketjun lumoavaan voimaan. Pian Jukan ja mitrin pyynnöt saivat ensimmäiset hennot kontaktit ja Mitri nosti jäälle suuren särjen ja pienen ahvenen. Oma tasurini sai lillua vedessä vailla pienintäkään huomiota ja kun Pystypartiokin koki kalan tulon todella nihkeäksi siirryimme keskimatalalle suurten kalojen jahtiin.

Se jahti jäi todella laihaksi. Itse onnistuin reilun tunnin porauksella yhyttämään tasurin alakoukkuun kaksi kymmensenttistä miniveljeä ja Jukan ja Mitrin nollat vakuuttivat meidät siitä, että tänään ei ehkä sittenkään perattaisi kotona mahtisaaliita. Päätimme kuitenkin vielä yrittää varmempia kaloja saaren rantamilta ja ainakin nautiskella eväät rauhassa.


Mallikala


Päivän paras luukku - säälittävää

Itsekin vaihdoin tasurit tapsivehkeisiin ja ensimmäinen porattu reikä herätti jo sammuneen uskon neljän peräkkäisen pikkuahvenen muodossa. Pian kuitenkin toivo haihtui vaikka yksittäiset appurat, pikkukiisket ja suuret särjet pitivät mukavasti pilkkituntumaa yllä. Päivä alkoi kuitenkin olla jo sen verran pitkällä, että siskonmakkarakeitot syötyämme päätimme jättää jäljet lumeen ja palata lämpimään kotiin.
  • kalastusaika 10.00-15.30
  • sää: ilma -7 astetta, tuuli tyyntä, pilvisyys 5/10
  • saalis: kaikille pieniä ahvenia, pieniä kiiskiä ja suuria särkiä

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit