Vaikea kausi jatkuu 21.4.2010

Mitri on lusinut tyhjiä iltaulkoilukalareissuja jo pari ja edellisviikon itähelsingin valloitus oli mennyt kaikkien osanottajien kohdalta puhtaasti pieleen. Tämä on ehkä vähän karistanut omaa kalastamattomuuden katkeruutta pois ja herättänyt samalla monia kysymyksiä. Jo viime kausi oli vaikea ja tällä hetkellä tuntuu, että muistot kymmenien kalojen reissuista ovat jostain kustaa vaasan ajoilta.

Huippukeväinä 2007 ja 2008 jäät olivat muisto vain jo reilusti ennen huhtikuun alkua ja keväät tosi lämpimiä. Tiedä sitten onko syy tämä, mutta niin sitä tehtiin tänäänkin tyhjä reissu länsistadiin ihan avomeren reunaan. Paikkaan josta jäät olivat lähteneet vasta maanantaina. Varmaa on ainakin se, että sukamatoja ei pohjalta vielä löydy. Antaa kuitenkin ajan edetä omaa tahtiaan ja jatketaan siikojen metskausta kyllä se kausi on joka vuosi jossain vaiheessa kolissut auki.

Tämän päiväinen reissu oli muutenkin enemmän perheulkoilua. Lauri on monkunut jo monasti mukaan ja kotona oli hauska huomata, että kerrankin paikalla oli joku itseä innokkaampi reissulle lähtijä. Puolitoista tuntia ehdittiin paikalla olla, kunnes uniaika alkoi painaa niin pahasti päälle, että paikalta jouduttiin poistumaan melkein kyyneleet silmillä. Automatkalla pieni kalakaveri sitten nukahtikin tyytyväisenä, joskin isin mieltä hiukan kalvoi kotiportaissa lausuttu lause: "Olisi se ollut ihan kiva jotain saada."

Koskakohan kilahtaa..?

...Jukalla ja Mitrilläkin hiljaista...

... turha sitä on murehtia!

Juttuaiheista päätellen koko siloneulatrion katseet on jo käännetty tuimasti maratontaajuudelle. Spekulaatiot siitä mitä osaamme ja miksi emme mutkittelevat eri kalalajeissa ja lajimäärä mahdollisuuksissa. Muutenkin simput ovat tulleet jo omiin uniini ja nukahtaminen on parina iltana ollut työlästä kun olen ajatuksissani nostanut rannalle henkisesti valtavan kokoista mustakitatokkoa. Tänä vuonna ajattelimme voittaa - itsemme! On se vaan niin helvetin hieno kisa!
  • kalastusaika 18-19.15
  • sää +8, tuuli 11m/s E, pilvisyys 9/10
  • jäät poistuneet 2 päivää sitten
  • saalis: -

Kommentit

Miia sanoi…
Oletteko Siloneulat tutustuneet ydinvoimaloiden ympäristövaikutuksiin kalakannoille ja kalastukseen? esim. "Karsikon rannikkovesien kautta nousee suurin osa Suomen luonnonlohista kutemaan Lapin jokiin. Saman alueen kautta kulkevat vuosittain myös lohenpoikasparvet mereen kasvamaan. Useat asian­tuntijat pitävät todennäköisenä, että erilaisten kerrannaisvaikutusten vuoksi on vaarana, että ydin­voimalan lämpimien vesien takia sekä lohien kutu- että parveilukäyttäytyminen häiriintyy ja seu­rauksena saattaa olla yksi Suomen historian suurimmista ekokatastrofeista." http://www.karsikonpuolesta.net/
Fennovoiman TEMille tekemässä hakemusessa todetaan: "Kalastukselle ydinvoiman lauhdevedet aiheuttaisi suuria ongelmia. Pyydykset rysillä limoittuisivat ja rysillä pyydettävien lohikalojen saaliit heikkenisivät radikaalisti jäähdytysveden vaikutusalueella. Kun jäähdytysveden vaikutusalue käsittää todellisuudessa koko Perämeren Suomen puoleisen osan, herää kysymys, häviääkö kyseiset kylmissä vesissä viihtyvät kalalajit kokonaan."
http://www.tem.fi/files/23624/107_Fennovoima_Oy_on....pdf

Käykäähän: http://www.ydinvoima.fi/
ja välittäkää muillekin kaloista, kalastuksesta ja luonnosta ylisummaan välittäville
Mitri sanoi…
Tämäkin vielä! Paljonkohan Mauri saa vaalitukirahaa per ydinvoimala.

Vuoden suosituimmat tekstit