Epätoivoa ja maratonsuunnitelmia 25.4.2010

Jo on aikoihin eletty ja elettyinä aikoina heikoin siikakausi koettu. Näin ainakin meidän siloneulalaisten silmin katsottuna. Paikan piti olla kohdillaan, keli oli mitä mahtavin ja kausi kalenterin mukaan parhaimmillaan. Ainoastaan hopeiset ystävämme väistelivät täydellistä päivää ja pysyivät koko kuusituntiset poissa näkyvistä.

Kaunista, mutta kalatonta

Ei kilise ei...

Yksin emme kuitenkaan tämän ongelmamme kanssa selvästikään paini. Jokainen rannalla vastaantullut valitteli samaa ja edellisvuosina kaikille kaloja antaneet paikat olivat näyttäneet jokaiselle takapuoltansa koko kauden. 8h ja yksi rääpäle, kaksi viikonloppua 10h/päivä eikä yhtään kalaa, huonoin kausi ikinä, ei näin ole ollut ikinä - tällaisten kommenttien kuuntelu ei varsinaisesti nousta uskoa kalansaantiin, mutta toisaalta se jaksaa muistuttaaa siitä, että vika ei ainakaan kokonaan ole itsessämme

Samaan aikaan kuitenkin toisaalla kalaa tulee todistetusti jos ei nyt kuokalla, niin kohtuullisesti kuitenkin. Onkohan syynä ilmansuunta? Eilinen istuskelu vanhassa tutussa ottikohteessa ja toisaalta uusilla hyvännäköisillä tonteilla ainakin sai meidät kääntämään loppukauden katseet toisaalle. Kausihan perinteisesti päättyy viimeistään äitienpäivään ja usein hyvien reissujen tunnusmerkkeinä on se, että osalla (mutta vain osalla) siioista on jo punertuneet silmät. Kautta on siis vielä jäljellä ja usko siihen, että jossain vaiheessa osuu on vieläkin vahva.

Grillattua siikaa - eipä

Hiljaista kohdassa kaksi

Vaikka rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että kalattomuus alkoi pikkuhiljaa nakertaa huumoria niin kalapäivä on aina kalapäivä. Mitä tästä seikkailusta sitten jäi käteen? Yksi aivan pomminvarma uusi siikapaikka, kolme makkaraa ja kaksi kertisgrilliä, huhupuhe seipistä ja tuntitolkulla jutustelua ja rupattelua maratonista ja kaikesta muusta maan ja taivaan välillä. Nyt on vajaa kolme viikkoa aikaa spekuloida ja sitten pitäisi realisoida osaaminen ja mututiedot 24:ssä tunnissa kuiville. Pakka on aika tavalla levällään ja taktiikkaa ei oikein ole. Näillä mennään kohti viittätoista, mutta vasta siikakauden jälkeen. Jossain vaiheessa senkin on auettava.

  • kalastusaika 9.00-15.00
  • ilma +10 astetta, tuuli 6m/s W
  • saalis -

Kommentit

Tintti sanoi…
Kaipa tämä on sitten toisenlainen hurahduksen muoto :-)
Kauniita kuvia, vaikken niin kalaorientoitunut olekaan. Kohta kalastellaan ja väkerretään kaiket päivät.

Vuoden suosituimmat tekstit