Mökillä rentoutumassa 11.6.2011

Oli tarkoitus viettää matkan jälkeen viikonloppu ihan kotona, mutta helteinen sää sai meidät lähtemään Maaretin kanssa mökille Itä-Suomeen. Itse en laittanut yhtään vastaan, sillä mökkijärvellä täytyi haukien, haukien ja haukien lisäksi olla muitakin kalalajeja. Edellisellä reissulla pääsiäisenä järvi oli vielä kauttaaltaan jäässä. Olikin kiva päästä ekan kerran tänä vuonna perinteisesti soutelemaan tyyneen kesäiltaan. Aloitimme onkimaan niemenkärjestä josta kuulema jo 20 vuotta sitten oli tullut säynettä. Eipä aikaakaan kun muutaman ahvenen ja särjen jälkeen neljän metrin perusonki alkoi nyökkäilemään isomman kalan tahdissa. Veneeseen nousikin kultaisen komea säyne - tai säynävä niin kuin paikalliset sanovat. Piste siitä.


Myös ahven tuntui olevan hyvin iltasyönnillään, ja jatkoimmekin perinteistä rentouttavaa perusonkimista. Varsinkin Maaret nosteli tiheään tahtiin veneämpäriin hyvän kokoisia paikallisia grilliherkkuja. Auringon laskiessa laji muuttui kuitenkin taloussärjeksi, ja kruisailimme 3-heppasella ikiliikkujalla vesistön eteläpäätyyn.


Järven vieressä maantien toisella puolella on hyvin pidetty istarilampi, johon tankataan kirreä myös talvisin. Lampi on yhteydessä järveen maantien ali menevän betonirummun kautta, joka on aidoitettu paksulla metallihäkillä. Rakkaat itärajan takaa tulevat turistimme olivat kuitenkin alkukesästä yöllä saaneet päähänsä käydä rikkomassa ja poistamassa kyseisen häkin. Kirrelampi olikin tyhjentynyt nopeasti kun kaikki lohet uineet järven puolelle. Kokeilin hetken, että olisiko kirrejä enää järven puolella liikenteessä, mutta tunnin sisällä päättelin, että kalat olivat jo eksyneet hädissään joko turistien tai haukien suihin. Kirrepistettä ei tullut vieläkään, mutta isompi harmitus täytyy olla istariyrittäjällä jonka istutusprojekti alkaa taas nollasta.

Aurinko laski taivaanrannan taakse, ja oli sopiva hetki testata, että pitävätkö huhut järveen istutetuista kuhista paikkansa. Uistelimme kerran järven ympäri, mutta kuhia ei kuulunut. Pohjoisesta saapuva kylmä sade-ukkosrintama sai meidät kuitenkin vihdoin rantaan ahventen perkuuseen ja saunan lämmitykseen. Kyllä Suomen yöttömät yöt ovat jotain ainutlaatuista.Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit