Suurahven ongella 6.11.- ja ideana oli mikä?

Syksy saa ja eletään jo marraskuuta, puut ovat lehdettömiä ja kalakalenterissa lukee normaalisti meritaimenen nollapyyntiä. Nyt kuitenkin kipaistiin pari tuntia lammelle, josta toivoimme löytävämme hitusen kookkaampia ahvenia. Pari vuotta takaperin kun kartoiteltiin Vantaan pienvesiä antoi paikka ihan komean kyrmyniskan, joten täysin perusteeton ei oletus lammen kalakannasta mielesämme ollut. Viime vuonna tämäkin lätäkkö oli jäässä jo marraskuun puolella, mutta nyt ilma on pysynyt niin lämpimänä, että tulevat pilkkireissut tuntuvat kovinkin kaukaisilta harhakuvilta.

Ja kalaahan ei siis tullut jos ei Laurin onkeen osunutta 100 grammaista, omaa kukkokalaani ja Jukan herkällä kelaongella taidokkaasti koukutettuja kahta minisärkeä lasketa. Lopulta reissusta jäi muutenkin hiukan väljähtänyt maku - pari tuntia ongintaa tuntui liikaa pintaraapaisulta. Ehkä syksyn mittaan vielä eksytään vaikka joenrantaan ennen sitä jokavuotista nolla reissua Stadin eteläkärkeen.Kaksi suurkalastajaa ja Lauri

Suurahven lammen mallioppilas

Kommentit

Mitri sanoi…
Laitoitteko suurahvenen pannulla vai uunissa?
Teemu sanoi…
Pannulla - ei muuten makuhaittoja. Vähän oli saamamiehellä itseluottamusta, kun jakoi kaksi valtavaa filettä neljälle ruokailijalle ;)

Vuoden suosituimmat tekstit