Lyhyitä hajatelmia siikaongelta 9.4.2012

1) Miten kamat voi aina olla niin hillittömässä kaaoksessa, että puolet ajasta menee kamojen haeskelemiseen ja oman älyttömyyden voivotteluun?

2) Miksi Jukka saa aina enemmän siikoja? On se nyt hemmeti hitusen väärin, että kaveri tsygäilee hymy huulilla paikalle ja alkaa melkein heti saada kalaa. Suhdeluku 1:3 on pitkässä juoksussa ärsyttävä. Samat vavat, samat viritykset, samat madot - miksei vapani kärjet heilu HÄH?

3) Melko siistiä kun Lauri jaksaa olla jo 4h ongella. Eväät toki edesauttavat, mutta jonkunlainen into kai on syttynyt. No reissuseura ja seuran yli-innokkuus ehtivät tappaa orastavan palon vielä moneen kertaan. Eiköhän viimeistään Ruutanakausi kerro mistä hommassa on todella kysymys.

4) Vaikka on ihan hemmetin hauskaa kun oma poika jaksaa onkia ja on yllättävän rauhallinen ja omatoiminen rannalla odotan innolla taas seuraavaa Siloneula reissua. Mitrillä ja Jukalla ei ole onneksi 4 tuntia jatkuvasti jotain helvetin tärkeää mielessä tai uusia kysymyksiä joita ympäristön havainnointi herättää. Miksi tuossa on tuollainen rauta? Mitä isi? Koska me saadaan eka siika? Jukka tuli, nyt me varmaan saadaan jotain!!!

5) Rannoilla on nykyään aivan simona jengiä. Hyvä niin sillä kevät, meri ja stadi on vaan yksinkertaisen voittamaton yhdistelmä. En ikinä ole jaksanut ymmärtää niitä jotka marmattavat stadin kalastuspaineesta. Jos on jonkunlainen yllätys, että PK-seudulla asuu enemmän ihmisiä kuin joissain Kuhmossa niin voi voi.

6) Joka ikiseltä "uudelta" paikalta olemme saaneet kaloja, miksi siis väkisin tunkea sinne missä jo ennestään on tungosta. Stadissa on 122,5km rantaviivaa joten jos nyt ei ihan kuhmofiiliksiin missään ylletä niin kohtuu rauhallisia paikkoja on taatusti tarjolla kaikille.

7) Meneeköhän tämä niinkuin ennenkin? Pääsiäinen on useimmitin ollut kalastajamäärän perusteella High Seasonia, mutta kalojen määrässä parhaat ajat ovat vielä edessäpäin.

Yllättävän rentoa safkisseuraa

8) Tämän kalastajamäärän täytyy vaikuttaa myös siikakantoihin! Vaikka kannat ovat käsitykseni mukaan täysin istutusten varassa tuntuu vähän siltä, että jos ei määrä niin ainakin koot ovat aikojen kuluessa stadissa pienentyneet. Edelleenkään tämä ei kuitenkaan vähennä siikakauden hehkua tai aiheuta antipatioita kanssaonkijoita kohtaan.

9) Millaistakohan olisi valikoiva siian kalastus? Toimisiko homma kuten karppiongella jos rigaisi madon hiuksen päähän. Kaikki siiat vain ylähuulesta kiinni ja pienet takaisin kasvamaan. No ei kyllä ole vakavasti käynyt edes mielessä. Ei oikein kuulu edes lajin luonteeseen.

Suuri saamamies ja vonkale

10) Missä on kaikki äkäiset patut? Siitä on jo monta vuotta kun viimeksi on törmännyt ärsyttäviin ja itseriittoisiin kanssaonkijoihin. Nykyään tehdään siististi tilaa kaikille eikä väkisin tungeta liian pieniin väleihin. Lisäksi liki jokainen juttelee asiallisesti eikä rehentele omilla saavutuksillaan ja yritä nonseleerata kanssaeläjien mielipiteitä. En edes muista kuinka paskamaista on kuunnella 5 tuntia jonkun besserwisserin jorinoita ja jälkiviisauksia pudotetun kalan jälkeen. Pesivätkö nämä yhä Hatuilla?

Kommentit

Taimenmies sanoi…
Veikkaisin, että suurin vaikutus on ollut siiankalastajien keski-iän laskeminen ja näin uuden sukupolven levittäytyminen rannoile. Tietysti voi olla, että ne jäärät on löytänyt omat hotspottinsa jossa voi ärriköidä omissa oloissaan.
Mitri sanoi…
Hyvä Lauri!

Voisko kohdat 1 ja 2 korreloida keskenään? :) T: myös kateellinen Jukalle siitä kuinka kalakamoja voi pitää jossain järjestyksessäkin..

Vuoden suosituimmat tekstit