Suurkaloista ja ekan reissun alustunnelmista 1.5.2014

Ensimmäisen isomman profiilin karppikeikan mäskäys on kovassa vauhdissa ja parin päivän kuluttua mennään jo. Tiedossa on yöpakkasta, pöheikköä ja toivottavasti jokunen kalahavainto. Uudessa paikassa kaikki tulee enemmän tai vähemmän yllätyksenä, ongimmeko edes sellaisella alueella jossa järven karpit viihtyvät? Rajaako epäilyttävä pohja kalansaantia liiaksi ja miltä maistuu yö ilman telttaa tai riippumattoa - sataakohan?

Pari satsia salaisia ainesosasia on tumpattu järveen ja pikkuhiljaa alkaa olla kesäfiilis. Tässä vaiheessa kautta syöttöreissuista vielä nauttii ja ainahan ne virittävät tunnelmaa ylemmäs. Meillä on hiljainen sopimus siitä, että mäskireissuilla ei ongita. Olisi jotenkin epäreilua saada kala "etukäteen". Viikko virittää tunnelmaan jota muun kalastusken parissa en ole päässyt kokemaan, himo saada kamat veteen on hurja ja koko operaation ajan mielessä, unissakin, pyörii onkipäivä ja karpit. Se on majoituksen, safkojen, syöttien ja rigien salakavalaa hiipimistä alitajunnasta tietoiseen mieleen.

Kauden alla on tullut taas kelattua vanhoja kuvia ja netin tarjontaa. Törmäsin SVK:n suurkalarekisteriin ja tajusin, että särkien onginnan alettua olemme kuin huomaamatta alkaneet saamaan "suurkaloja".  Jukka johtaa tätä(kin) listausta neljällä pinnalla. En nyt suuremmin haluaisi nostaa kiloja esiin, mutta ideana tuo "kisa" on oivallinen. Itseeni se vetoaa ison kalan saamisen haastellisuuden takia, mutta toisaalta myös siksi että kalalajit ovat tasa-arvoisessa asemassa. Pari pistekalaa varmaan tulisi kohtuu pienellä vaivannäöllä, mutta tuskinpa noita ihan tarkoituksella tullaan metsästämään. Hauskahan tuo on pitää mielessä kun kaloja kelailee rannalle ja tarjoaahan tuo taas yhden nokittelun mahdollisuuden rantakeskusteluille. Suurkaloja tuskin ekalta reissulta osuu, mutta suurta odotusta ja suuria fiiliksiä varmasti. Luultavasti tulee myös suuresti kylmä, ehkä märkäkin.

Punnitut suurkalat:

Jukka 4 (karppi, suutari, ruutana, lahna)
Teemu 3 (karppi, suutari, lahna)
Mitri 2 (karppi, sorva)

Suurkaloille asetetut minimipainorajat ja suurkalakilpailun säännöt:
http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/?lang=fi&cg=1&sg=18&ssg=310&svk=310


 Yksi isoista sorvista, se ainut punnittu - pinna Mitrille

 Veljeni Ruutananmieli - ainoana piste Ruutanasta


Karpinonginnan sivuosuma

Karpin suurkalaraja on kaikilla rikottuna

Tuplatärppi suurkaloista


Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit