Kalastustustukku.fi - tutustumiskäynnillä kalakaupassa 10.2.2016

Itsestäni ei todella olisi yrittäjäksi! Olen aloittanut lenkkeilyn, herkkulakon, lihaskuntoharjoitukset ja ennenkaikkea olen yrittänyt aloittaa venyttelemisen. Olen enemmän lopettaja tai luovuttaja. Ehkä siksi olin ällistynyt kun kuulin ensimmäisen kerran huhuja. Miten jollakulla riittää rohkeus heittäytyä kalastuskauppiaaksi. Taistelu Honkkareita, Motonettejä ja Euroopan suuria tukkureita vastaan on raakaa. Riskien täytyy olla melko isot ja intohimon itse kalastukseen aikamoinen. Onneksi meillä on Olleja.


Palkinnot kertovat - lajikalastaja viimeisen päälle

Edellisen kerran poikkesimme kaupallisuusvastaisuudesta kun Mujusen Kimmo avasi Petikkoon karppikaupan ja nyt otamme toisen askeleen kohti kapitalismia. Kolminkertainen maratonvoittaja ja ensimmäinen lajikalastuksen suomen mestari Olli Varhimo on avannut Lauttasaareen kalastuskaupan. Saimme jo hiukan esimakua tarjontaan kun kävimme paikalla haastattelemassa Ollia ja Marcoa kalamaratonleffaan (joo, kyllä se on työnalla ja valmistuu varmasti ennenn maratonia 2016), mutta tokihan vasta-avautunutta liikettä piti rientää katsomaan heti avausviikolla. 

Liiketila sijaitsee Länsi-Lauttasaaressa 50-lukulaisen kerrostalon kellaritiloissa, mutta verkkokaupan kautta kamaa saa tilattua vaikka Vanuatulta saakka. Mitkä ovat tällaisen pienen kivijalkaliikkeen keinot taistella isompiaan vastaan? Ollin vahvinosaamisalue on lajikalastus ja ennenkaikkea sen kilpailumuodot. Luulisin, että näiden pienien kiviseinien sisältä löytyy paljon sitä tietoa, jota esimerkiksi kalamaratoonarit janoavat ja metsästävät. Vierailulla kävi selväksi, että välineiden lisäksi myös hienovaraiset vinkit kuuluvat valikoimaan. Ja näinhän sen pitää mennä. Ostaja haluaa elämyksiä. Kokemukset myy ja kalakaupasta lähtiessä olisi toivottavaa, että pussin pohjalla olisi materian lisäksi myös uusia ajatuksia. Niitä on Lauttasaaressa tarjolla yllin kyllin.

Kalastustukun valikoiman laajuus yllätti positiivisesti. Ilmeisesti kaikkea tavaraa ei ole vielä ehditty syöttää nettikauppaan, mutta jo sitä vilkaisemalla voi onkimies yllättyä iloisesti. Kannattaa myös ehdottomasti kysellä kaipaamiensa tavaroiden perään, sillä tilattavaa kamaa on paljon paljon enemmän mitä ensi vilkaisulla voisi kuvitella. Esimerkkiksi karpinonginnan aloittamiseen tarvittavat välineet saa luultavasti tilattua suoraan kalastutukun kautta.


Siispä agressiivinen suositus: Vieraile Lauttasaaressa ja tsekkaa kaupan nettisivut osoitteessa:

Jari's Ballsin toimitusjohtaja tutustumassa kilpailijan syöttitarjontaan. Ilmeisen toimivaksi osoittautuneet syötit haastavat Jarin, mutta kaupalliselle tielle emme tässä lähde. Sen hoitakoot muut. Meillä on jo Suomen parhaat syötit käytössä!
Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit