Kotiin jäävä varamies 21.-22.10.2017

Onkiviikonlopun vaihtoehtoseura
Välillä tuntuu, että kalastus ja alleviivaten karpinonginta on tärkeintä elämässä. Se on myös yksi ainoista asioista, joilla melkein aina onnistun nollaamaan pään sisään pyörimään jäävät asiat. Rigit, tulevat reissut ja uudet salaiset mestat - täytän tietoisesti ajatukset onginnalla kun joku asia alkaa ahdistaa. Useimmiten ja parhaimmillaan fillarin selässä keskellä syksyisiä Tuomarinkylän peltoja liitelen kesäisissä öissä tai pohdin rigihienouksia ja suomalaisten metsäjärvien luontaista tilaa. Työt on takana ja perhearki edessä - matkan soisi joskus kestävän pienen hetken kauemmin. Nukkumaan mennessä ajatuksen korvaaminen toisella ei valitettavasti toimi.

Oikeasti tärkeintä on silti pitää elämä tasapainossa. Muuttujia on paljon ja ollakseen huolista vapaa ja onnellinen ei voi ajatella vain omaa etua. Yksinäistä on itsekkään elämä. Välillä sitä huomaa päätyneensä tilanteeseen, jossa peli on vihellettävä poikki. Kun aika tuntuu loppuvan kannattaa valita ne läheisimmät. Myös oman itsensä vuoksi. 

Perinteinen loppuvuoden karppiyö jäi tällä kertaa väliin sekä minulta että Jarilta. Itse valitsin perheviikonlopun ja Jari karisteli pitkään vaivannutta flunssaa popsimalla lämpimässä olohuoneessa karppireissulle suunniteltuja viinereitä. Onneksi Jukka ja Mitri eivät antaneet periksi vaan painelivat ilolla pakkasen kuuramaan päivään. Syksy on parhaimmillaan sinä aamuna kun taivas on sininen ja maisema keltainen. Yön pakkanen on kuurannut kaiken kirpeällä valkoisella ja raikas tyyni ilma tunkeutuu kylmänä alipukeutujien vaatekerrosten alle. Karpinonkijalle tämä on kokemustemme mukaan myrkkyä. Niinä lokakuun puolivälin taakse osuvina iltoina kun keli on ollut kauneimmillaan ja kylmimmillään ei meille ole osunut yhtä ainoaa kalaa. Nyt elettiin sitä parasta syyslauantaita.

Syksyn valo
Kotiin jäävän varamiehen rooli on ahdistella onkijoita whatsapp-viestein ja älyttömin kyselyin. Rannassa olijat yrittävät parhaan taitonsa mukaan sietää varamiestä ja vastailla tahtiinsa kyselyihin. Erityisesti kotirottia ilahduttaa ja samalla ärsyttää kristallin kauniit kuvat rannasta. Tämänkertainen onkikaksikko jaksoi raportoida kiitettävän hyvin . Puhelin piippaili tasaisesti koko päivän  kirpputorikierrokselta perheaterian kautta lautapelisessioihin ja rauhallisen hiljaiseen iltaan. Niin usein on siinä seurassa ongittu, että melkein pystyi arvaamaan juttujen aiheet ja äänenpainot. Yöpuulle painuttiin sumun peittäessä Mitrin haaveilemat revontulet ja orionidien tähdenlentoparven. Päiväpintomiset olivat ohi ja hälyttimet olivat pysyneet hiljaa. Reaaliaikaiseen raportointiin toivottiin jatkoa, mutta puhelin painettiin äänettömälle

Syksyn pimeys
Aamu neljän aikaan heräsin pikkuihmisen tassutellessa pöllämystyneenä harsoa perässään vetäen huoneeseen ja sukeltaessa tottuneesti kahden suuremman väliin. Kyllä sen heti muistaa. Kävelin keittiöön, söin mandariinin ja kurkkasin puhelinta. 3 viestiä tullut - Mitri hymyili maireasti ja poseerasi pikkuisen karpin kanssa. Kirkkaan kuulaan lokakuun taika oli rikottu ja pakkaskarppi jatkoi jo uintiaan ismetekauteen valmistautuvissa järvivesissä. Onnistuminen lämmittää myös varamiehiä ja lämpömittarin katsominen häkellytti. Ismetekauden pakkasrajoja kolkuteltiin varmaan myös tiheässä sumussa Nimettömällä järvellä jossain pohjoisen taivaan alla . Yhden sortin ennätys oltiin rikottu.

Aamuun ei uusia kalaviestejä kuulunut ja armoitettu onkikaksikko palasi  hyhmäisenä takaisin sivistykseen ja jo lämmenneeseen päivään. Jos elämä ei ole karpinongintaa niin kalastus kyllä maustaa meidän eloamme juuri oikein hyppysellisin. Onnellinen ei voi olla aina ja jatkuvasti. Luulisin, että täydellisen onnen etsintä ja jatkuva oman hyvänolon tavoittelu ajaa ihmisiä lopulta enemmän epätoivoon. Kun se ilo ja onni kuitenkin asuu muissa ihmisissä - niissä läheisimmissä ja niissä jotka raportoivat rannasta ja huomioivat myös kotiin jäävän varamiehen.
Valo syksyn pimeydessä
EGOLISTAUS

OnkijaKarppiSuutariRuutanaLahnaTurpa
Jari10040
Jukka83000
Mitri20000
Teemu30015


SYÖTTITILASTO

SyöttiSaatu karppiLähtöPisteet
Fiesta™5212
IVP™419
BonBon™226
Rokastaja Rantanen™216
Tyyne™102
Gelmi™000
Ananas™000
Superhessu™000 

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit