Kuhailta stadilaisittain 1.6.2011

Kopaistiin parituntia tuttua kotirantaa tutulla kaavalla. Kaloja oli paikalla jonkun verran, syöti oli laimeaa ja iso osa iskuista jäi tärpeiksi, kutu on ainakin osittain jo alkanut, vaikka massat vielä puuttuvatkin, Jukka sai illan ainoan mittakala (1,1kg, 52cm) ja minä kiloisen kylkilahnan. Vähän on kuitenkin onkifiilis.

Se mikä perinteiseen reissuun loi tunnelmaa oli erään huippumukavan kalamiehen elämänpinna kuhasta. Luultavasti kykenimme olemaan ainakin osittain hyödyksi ja kalan ollessa rannalla helpottunut ilme ja pelikasvon hetkellinen sulaminen tuntui hyvälle yhden sijaan taatusti kaikista kolmesta. Myös Jukan kalan koko mielytti ja yhden miltei samanmoisen tiputus todistaa myös isomman kalan olevan paikalla.

Suurin osa kaloista oli kuitenkin alamittoja ja viikko pari tästä eteenpäin liian lyhyttä maitikalaa tulee luultavasti ihan kuokalla. Silloin taitaa tämä jantteri pysyä muilla rannoilla ja odottaa kuhan osalta mahdollisia kudun jälkeisiä täkyonkiyritelmiä. Huomenna syödään siis ennakkosuunnitelmista poiketen possuwokkia.

Kommentit

Mitri sanoi…
Komee kuha! Kreikassa näky vaan särkiä. Ja onnee toiselle J:lle kuhapisteestä! Onkikuume kyllä nousee...

Vuoden suosituimmat tekstit