Ohi on maraton 2012 - Siloneula kiittää...

Huh! Pillistä ei kuulu pihahdustakaa ja muutenkin olo on kuin rekan alle jääneellä. Delirium pokkaa ja tekee historiaa, Kotkasta kuuluu kummia ja ylipäätänsä tulostaso on aika huimaava. Onneksi pystit ja maine menevät niille jotka tekevät duuninsa itse. Me perässä hiihtäjät olimme jälleen kerran tuloksinemme vuoden verran liian myöhässä! Kuten aina, skabasta jäi myös melkolailla spekuloitavaa. Osaltamme 26 lajia oli kutakuinkin sellaista jota odotimme, mutta olisihan siihen pari lajia voinut kohtuu onnistumisilla saada vielä lisääkin.

Helvetilliseen sähellykseenhän kaikki jälleen kerran päättyi ja välillä käy melkein Mitriä ja Jukkaa sääliksi. Pitäisi varmaan mennä johonkin Ruhrin alueelle aupairiksi, jotta saisi vähän järjestelmällisyyttä ja elämänhallintaa näidenkin korvien väliin. Ehkä se kuitenkin vaan menee näin. Parempi sekin kuin Jukka Jalonen kävelemässä heinä suussa koivikossa ja lainaamassa latteasti Tuntematonta Sotilasta. Pari osuvaa sitaattia Rokalta ja muutama banaali yleistys suomalaisuudesta ja siinä se on: Meidän peli. Ja me ostamme tämän hutun. Ei osu eikä uppoa, Siloneulan peli on itselleni läheisempi ja muistuttaa enemmän bangladeshilaisen torielämän lainalaisuuksia.

Millaistahan olisi olla lahna. Möllötellä pohjantuntumassa nappailemassa ohi lipuvia herkkupaloja ja tuijottelemassa viisailla silmillä vieressä rimpuilevia pikkusärkiä. Lahnat eivät taatusti sorru ylimääräiseen parranpärinään tai sinkoile syötiltä toiselle. Niilla on aikaa vain olla ja ihmetellä. Se yleisin lahna vertaus on mielestäni täysin epäonnistunut. Jos saisin olla kala olisi olisin lahna. Karppikin voisi olla hyvä valinta, mutta siinä on jotain liikaa - hiekkalaatikon kuningas. Lahna on rauhallinen tavis, joka tietää enemmän kuin antaa ymmärtää. Hieno kala, jonka sielunmaisemaa tuli pohdittua enemmän kuin tarpeeksi tämän maratonin aikana. Tästä kuitenkin myöhemmin lisää. Nyt nukutaan ja rauhoitutaan - raportin aika on joskus myöhemmin. Kiitos ja kumarrus kaikille ja iso käsi Deliriumin kaksikolle ja Teistille Kotkaan. Toivottavasti kaksi suurta kohtaa vuonna 2013 ja mekin saamme työntää sormemme pinnojen väliin...

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kisaraporttia kuumeisesti odotellessa :).

- maratoonari

Vuoden suosituimmat tekstit