Iltaongella 11.5.

n.5kg särkiä ja kaksi salakkaa - ei sitä vaan malttanut pysyä viikkoa himassa vetämässä henkeä vaan poikien mentyä nukkumaan oli pakko päästä ongelle. Kai tässäkin illassa oli olevinaan jonkunlainen ajatus, vaikka jo rantaan kävellessä tulevan tunnin kulkutapa oli hyvin selvillä. Särki kutee puroihin juuri nyt!

Vaikka olen kovaan ääneen kirjoittanut kalastustuntien autuaaksi tekevästä vaikutuksesta ei tiedonhankinnankaan vaikutusta sovi aliarvioida. Ilman Lauri Kolia, nettikarttoja ja muita hakuteoksia tämänpäiväisen kaltaiset lajionkireissut olisivat vieläkin yleisempiä. Vaikka rannalla istuisi 24/7:n ei lajikirjo nousisi kovinkaan korkealle ilman ajatusta siitä mitä onkii ja miten onkii. Vaikeinta hommassa onkin teorian soveltaminen menestyksekkäästi käytäntöön.

Illan ehdoton helmi ja varma toukokuun puolenvälin merkki oli toisen kaistapään ulkopuolisin silmin täysin idioottimaiselta näyttävät kalastusmanööverit pimenevän puron rannalla. Itsekin on joskus tullut näissä tilanteissa vastattua kysymykseen: "Lohiako sieltä nousee?" Treenit ovat ilmeisesti käynnissä jo usealla rintamalla, joten odotettavissa lienee mielenkiintoinen mittelö.

Pinna salakka

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit